Expoziția marchează trecerea unui sfert de veac de la Revoluția de la Timișoara, care a dus la prăbușirea regimului comunist în România.
„Cu această ocazie, am fost invitat să vorbesc despre semnificația Revoluției din 1989 în conștiința mea ca român, despre impactul schimbării de regim și despre valorile în timp ale celor două perioadă, cea prerevoluționară, totalitară, și cea postrevoluționară. A participat un public numeros la vernisaj și la dezbaterea care a urmat și am fost captat de întrebări foarte interesante. Din câte știu, este prima expoziție comemorativă despre Revoluția de la Timișoara într-o țară străină. Fotografiile expuse sunt din arhiva Memorialului Revoluției și au fost obiectul cărții mele, <<Timișoara 1989 – No Comment?>>”, ne-a declarat Petru Ilieșu, în a cărui operă literă turbulenta tranziție a societății românești spre democrație ocupă un loc central.
Periplul italian al scriitorului timișorean continuă la Biblioteca internațională Ilaria Alpi din Parma, unde a fost invitat la o întâlnire publică și un dialog cu profesorul universitar Davide Astori, și cu o invitație la Clubul Rotary Parma Farnese.
Citiți principiile noastre de moderare aici!