„Timişorenii ascultă mult jazz, în Timişoara se cântă jazz de multă vreme. Au fost foarte bine primiţi băieţii, nu ştiu dacă din cauză că e jazz stradal sau din cauză că a fost jazz. Faptul că e jazz stradal şi nu e doar jazz înseamnă că sunt mai mulţi oameni, e mai interactiv şi se amestecă cumva cât de cât cei care cântă cu cei care vin să-i asculte, asta e de obicei singura diferenţă. Asta, şi faptul că se întâmplă pe stradă, iar oamenii, dacă aud muzică, uneori se opresc şi stau să se simtă bine câteva minute sau câteva ore, cât durează concertul”, a declarat unul dintre organizatori, Dan Olar.
Fischermann’s Orchestra a fost prezentă şi la orele dimineţii în Piaţa Unirii, unde a susţinut un workshop de muzică stradală. Locuitorii oraşului au primit bine iniţiativa organizatorilor şi speră ca pe viitor să fie organizate cât mai multe evenimente de acest gen.
„E o iniţiativă care trebuie repetată în Timişoara. Sunt o mare susţinătoare a artei în stradă, consider că arta nu e exclusivă şi ar trebui să se manifeste şi în felul acesta, şi în toate oraşele europene găseşti astfel de manifestări, din păcate la noi sunt prea puţine”, spune o timişoreancă.
Concertele de la Timişoara fac parte din turneul „Fischermann’s Orchestra – Destination Unknown Tour 2011”. Artiştii au cântat deja la Munchen, Viena şi Budapesta, iar după Timişoara mai au programate opriri în Cluj-Napoca, Sibiu, Vama Veche şi Bucureşti.
Citiți principiile noastre de moderare aici!