Vernisajul a avut loc joi seara la muzeul de la Palatul Baroc, iar cei care au dorit să vadă mai bine operele artistului suprarealist s-au văzut nevoiţi să aştepte până la finele evenimentului, căci spaţiul a fost plin-ochi. Semne bune a desluşit în acest lucru scriitorul Robert Şerban, care a vorbit despre solidaritate culturală şi a punctat că la fel de demnă de atenţie precum însăşi expoziţia este lansarea, cu acelaşi prilej, a albumului FIKL, apărut la Editura Cosmopolitan Art. Orchestrată de Galeria Calina, dubla întâmplare plastică l-a avut drept invitat pe criticul de artă Pavel Şuşară.
„M-am intersectat cu pictura lui Gheorghe Fikl în urmă cu câţiva ani. Demersul său de atunci a creat o breşă în ceea ce însemna obişnuinţa expoziţională din Bucureşti. Ceea ce vedem aici e o continuare, căci lucrările lui vorbesc despre tendinţe divergente, despre o conflictualitate interioară care consumă. Pictura de acest gen nu se poate face din vârful degetelor”, a subliniat Şuşară.
Expoziţia de la Muzeul de Artă din Timişoara poate fi vizitată odată cu toate celelalte, zilnic între orele 10.00-18.00, mai puţin luni. Costul unui bilet este de 5 lei, iar studenţii şi pensionarii beneficiază de reducere.
Codrina Diana Tomov
Citiți principiile noastre de moderare aici!