Facultatea de Arhitectură și Urbanism a Universității Politehnica Timișoara, în calitate de partener al Institutului Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția, a organizat, împreună cu Asociația AlternativED, evenimentul „Portul tradițional românesc”, dedicat copiilor români cu vârsta cuprinsă între 6-12 ani din Italia, regiunea Veneto.
Evenimentul a avut loc la Institutul Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția, aici fiind prezenți 50 de copii care s-au bucurat de activitățile pregătite special pentru ei. Astfel, aceștia au vizionat o variantă interactivă a basmului Zâna Zorilor, li s-au prezentat istoria și semnificația iei românești, dar și caracteristicile portului național în funcție de regiune.
Mai mult decât atât, 35 dintre copii au participat la un atelier de creație, realizat de lect.dr.arh. Cristina Maria Povian, de la Facultatea de Arhitectură și Urbanism a UPT. Copiii au decorat personaje de basm în costume populare tradiționale.
Cele mai bune lucrări au fost premiate cu obiecte tradiționale românești: ceramică de Horezu, traistă tradițională, podoabe tradiționale etc. Marele premiu a constat chiar într-o ie tradițională românească.
Citiți principiile noastre de moderare aici!