Evenimentul #ÎmpreunăRezistăm a însemnat, de fapt, mai multe concerte rock, care au avut loc simultan în diferite orașe din țară, inclusiv la Timișoara. Concertul din orașul de pe Bega a avut loc sâmbătă, 14 noiembrie, de la ora 16, în Parcul Rozelor, iar pe scenă au urcat nu mai puțin de 16 formații.
#ÎmpreunăRezistăm Timișoara a fost pus la cale de solistul trupei Implant pentru Refuz, Octavian „Vita” Horvath, care s-a bucurat de ajutor și susținere din partea mai multor voluntari.
„În Timișoara, peste 70 de muzicieni , 15 tehnicieni si 35 de voluntari și-au adus contribuția la concertul-maraton din Parcul Rozelor. Trupele A.L.L. Friends Band, Virgula, Poșta Mare, The Different Class, Rockabil, Sonatic, Grave for Sale, Brum, Overtone, The Faceplant, Sanctuar, Pandora, Burning Table, Methadone Skies, Negură Bunget și Implant pentru Refuzau au susținut fiecare câte un micro-recital de 15 minute, în fața unui public numeros, animat de solidaritate, compasiune și prietenie. Suma totală strânsă din vânzarea de bilele și din donațiile celor prezenți la eveniment a fost de 33.025 lei. Luni, banii au fost virați integral în contul fundației Estuar, implicată direct în ajutorarea victimelor din clubul Colectiv și a familiilor acestora”, au transmis organizatorii #ÎmpreunăRezistăm Timișoara.
Concret, fondurile strânse la Timișoara, vor fi împărțite în mod egal și trimise către victimele Colectiv și familiile lor.
„Fondurile acestea le distribuim în mod egal persoanelor supraviețuitoare și familiilor lor, cât și familiilor care, din nefericire, nu au avut supraviețuitori, iar acum se confruntă cu pierderea unui om drag. Fundația noastră a primit foarte multe donații cu destinatar, care au ajuns la o anumită familie sau persoană, dar, când vin fonduri fără destinație, cum sunt și cele de la Timișoara, le distribuim în mod egal. Fondurile se vor direcționa printr-un contract de donații direct către familii. Astfel de donații, fără destinatar, sunt foarte bine venite pentru că înseamnă un ajutor în plus către familiile care nu au fost mediatizate”, a declarat pentru Tion.ro, Mariana Armean, directorul de programe al Fundației Estuar.
De asemenea, aceasta e explicat că, atât pentru victimele Colectiv, cât și pentru familiile acestora, s-au pus bazele unui program complex de consiliere care să-i ajute pe supraviețuitori să treacă peste groaznicul eveniment. Programul de recuperare este unul pe termen lung, respectiv de cel puțin doi ani.
Articole pe aceeași temă:
Citiți principiile noastre de moderare aici!