Până vineri trebuie întocmite liste de jurişti din rândul cărora vor fi desemnaţi preşedinţii birourilor secţiilor de votare şi locţiitorii acestora. Până la 22 octombrie autorităţile au obligaţia de a se asigura că sediile viitoarelor secţii de vot sunt în condiţii corespunzătoare.
„Practic, am intrat în linie dreaptă – din această noapte va începe campania electorală – și de aceea vă cer să ne concentrăm eforturile pentru îndeplinirea responsabilităţilor ce ne revin cu privire la: asigurarea materialelor necesare procesului de votare – buletine de vot, ştampile, timbre autocolante, garantarea desfăşurării în condiţii de siguranţă publică a manifestărilor electorale, dar și aplicarea măsurilor de protecţie şi pază a bunurilor şi obiectivelor implicate în acest scrutin. Datoria noastră este ca întregul proces de alegere a Preşedintelui României să decurgă în deplinul respect al legii. Vreau încă de la început să vă atrag atenţia că şi în această campanie electorală rămân neschimbate principalele repere ale activităţii noastre, ale activităţii dumneavoastră, care trebuie să fie respectarea legii, echidistanţa şi imparţialitatea în raport cu orice competitor politic. Vă atenţionez că nu voi tolera nicio abatere de la aceste principii!”, a spus Gabriel Oprea.
Mai mult, vicepremierul le-a spus celor prezenți la ședință că până la finalizarea alegerilor nimeni nu poate să-și ia concediu.
„Este de datoria noastră să facem tot ce depinde de noi pentru ca procesul electoral să se desfăşoare fără nicio problemă. Aştept, aşadar, din partea dumneavoastră, ca întotdeauna, profesionalism, implicare şi intransigenţă. În următoarea lună, până la finalizarea procesului electoral, nimeni nu îşi ia concediu, nimeni nu va avea zile libere, nimeni nu pleacă în weekend. Urmează o perioadă cu multe activităţi, care impun folosirea eficientă a resurselor şi a mijloacelor, cât și o bună coordonare la nivelul tuturor structurilor Ministerului Afacerilor Interne”, a mai spus Gabriel Oprea.
Un număr de 596 de secţii de votare pentru alegerile prezidenţiale vor fi în județul Timiş.
„S-a realizat un plan de măsuri în ceea ce priveşte desfăşurarea campaniei, ordinea publică şi paza obiectivelor. Noi am luat măsurile necesare pentru a ne încadra în calendar, din punct de vedere al logisticii. Pregătim acţiunile legate de desemnarea preşedinţilor şi locţiitorilor de secţii. Putem acoperi numărul de preşedinţi”, spune prefectul de Timiş Eugen Dogariu.
Cei care sunt în afara localităţii de domiciliu pot vota la orice secţie. Bolnavii din spitale pot solicita urna mobilă, iar cei din penitenciar vor vota la locul de detenţie, fiind arondaţi la secţia de votare cea mai apropiată.
Citiți principiile noastre de moderare aici!