Inima tânărului a fost trimisă la Târgu Mureș, pentru transplant. Prelevarea a început miercuri seara târziu și s-a terminat în cursul zilei de joi.
Familia a avut puterea să ia o decizie care peste ceva timp, probabil, le va alina suferința. Medicilor le sunt incerte condițiile în care tânărul a căzut pe stradă și a fost găsit. Fiind suferind de epilepsie, el a căzut cu o criză convulsivă.
La spital s-a prezentat cu un traumatism cranio-cerebral, un hematom cerebral, în stare extrem de gravă. Practic, de la bun început, medicii care l-au primit în departamentul de urgență au fost conștienți că decesul pacientului este iminent.
„Decizia de a interveni chirurgical a fost o decizie luată doar datorită faptului că era tânăr, deși era evident că șansele lui de supraviețuire erau minime. El post operator a intrat în moarte cerebrală, s-au efectuat toate testele care au confirmat moartea cerebrală, s-a declarat moartea cerebrală și ulterior echipa care coordonează activitatea de transplant, care este diferită de echipa medicală care îngrijește pacientul, a contactat familia pentru obținerea unui eventual consimțământ privind donarea de organe”, spune doctorul Ovidiu Bedreag, șef secție Anestezie și Terapie Intensivă la Spitalul Județean Timișoara.
Familia și-a dat acordul, iar pacientului i s-au prelevat inima și rinichii (care au fost trimiși la Cluj). Inima sa a plecat spre Târgu Mureș, unde salvează viața unui pacient care aștepta transplantul. Acesta avea o inimă artificială – dispozitiv de reglare a debitului cardiac, care este implantat pacienților aflați în așteptarea unui transplant.
Citiți principiile noastre de moderare aici!