Timp de zece zile, Timişoara devine capitala românească a artei studenţeşti. Ediţia din acest se desfăşoară având ca temă “Paradoxul”, ca o imagine a realităţii de astăzi. Sunt programate 13 secţiuni, noutatea din acest an fiind cea denumită Experimentarium.
Noua secţiune este împărţită în două părţi. Prima dintre acestea este dedicată unor experimente artistice, fiind programate diverse workshopuri, cea de-a doua parte dezbătând paradoxul ştiinţă – artă. Participanţii înscrişi vor realiza experimente în domeniul fizicii, al chimiei şi în biologie. Studenţii vor încerca să arate că şi ştiinţele exacte au o latură artistică.
“Am ales tema paradoxului pentru că trăim într-o lume a paradoxului. Oamenii aleargă tot mai mult după lucruri materiale şi tot mai puţine persoane sunt interesate de cultură. Ne folosim de artă ca un mijloc de evadare din cotidian, să ne stabilim priorităţile într-o societate în care timpul este şi va rămâne mereu o problemă, dar în care încă mai comunicăm prin artă. Din fericire mai sunt şi oameni interesaţi de cultură”, a declarat Patricia Dragu, coordonator general al StudentFest 2013.
Sunt peste 260 de studenţi care vor participa la Studentfest 2013, iar organizatorii au ca scop exact promovarea acestora. “Încercăm să aducem în atenţia publicului, să promovăm tinerii artişti care să devină cunoscuţi cel puţin la nivel naţional”, a declarat Vlad Cherecheş, vicepreşedintele OSUT. El a mai spus că finanţarea festivalului a fost destul de greu de realizat, dar că o serie de companii locale au decis să sprijine financiar evenimentul.
Programul complet al acţiunii culturale poate fi găsit pe site-ul oficial al evenimentului, la adresa www.studentfest.ro.
Citiți principiile noastre de moderare aici!