Expoziţia conţine gravuri, realizate de artist la începutul secolului al XVII-lea, cu tematici diferite: nuduri, peisaje, portete, autoportrete şi scene biblice. „Sunt lucrări originale Rembrandt, iar pentru această expoziţie am optat pentru calitatea artistică a gravurilor din secolul al XVII-lea. Este continuarea unui proiect demarat în 2006, când s-au împlinit 400 de ani de la naşterea artistului. Este o expoziţie cu o tematică diversă şi cred că va avea un impact puternic asupra consumatorilor de artă care vor alege să vadă expoziţia”, spune Marius Cornea, curatorul expoziţiei.
Reprezentant al „epocii de aur a picturii olandeze”, Rembrandt este autorul a 600 picturi, peste 300 gravuri şi 2000 desene şi este considerat de istoricii de artă singurul pictor care şi-a putut permite să amestece noroiul cu strălucirea ochilor, focul cu cenuşa, sau să facă culorile să strălucească proaspăt, ca o floare, pe giulgiul mortuar roz sau bleu deschis.
Vernisajul expoziţiei „Rembrandt misticul – oglindit în gravura sa” are loc joi, la ora 18, la Muzeul de Artă din Timişoara. În deschidere vor vorbi Marius Cornea şi Cătălina Macovei.
Citiți principiile noastre de moderare aici!