Programul a început cu variațiunile O Dol To Ki de Juhee Chung, o lucrare impresionistă, cu sugestii poetice către zborul cocorilor și peisaje liniștite în pasaje de coarde, frumos tensionate de percuții. Având-o solistă pe soprana Ana-Maria Stănoia, Barachum de Soonmee Kahng a amintit, în atmosferă, de Orestia lui Aurel Stroe.
Mult mai occidentală în spirit a sunat lucrarea Point and Waves a compozitoarei Jihyun Kim, de altfel stabilită în Germania.
Cea mai fascinantă lucrare a serii a sunat a fi Through The Small Window, compoziție cu o splendidă configurație experimentală. Autoarea ei, Youngji Zia Lee, este profesor de muzică electronică la Universitatea Hoseo din țara natală, după ce a obținut masteratul programului de tehnologie muzicală la New York. Artista este preocupată de cercetări ale teoriilor de filosofie, artă și inginerie în relație cu programare și producerea instalațiilor și aplicațiilor de instalări sonore interactive. Conform programului de concert, Youngji Zia Lee a condus recent experimente bazate pe diversele posibilități de combinații de imagini, mișcări și sunete digitale asociate cu dezvoltarea celei mai recente tehnici de telefonie mobilă.
Partea secundă a concertului a început cu Korean Diaspora de Eunkyoung Kang, piesă al cărei titlu spune totul despre atmosfera ei nostalgică, despre temeri și înstrăinare. Vlad Colar a fost apoi solistul briliant al lucrării Youngsanhong de Hye – Jeong Hwang, compoziție cu un bun decupaj al rolului flautului alto.
Seara coreeană s-a încheia cu superba fantezie Ah Rhee Rang scrisă de Yongnan Park. Prezente la eveniment, compozitoarele, absolvente ale academiilor muzicale din Coreea de Sud, și-au continuat specializarea muzicală în mari universități din SUA, Germania sau Elveția. Fie că au ales să rămână în străinătate ori au revenit în țara natală, ele generează un fenomen coreean impresionant în muzica contemporană.
În această seară de joi, 27 februarie 2014, de la ora 19, în sala Capitol are loc evenimentul Roots Revival Romania: „artiști provenind din culturi muzicale diferite vă vor purta într-un univers sonor plin de culoare”. Interpreți sunt Mehdi Aminian (Iran) – ney, Emmanuel Hovhannisyan (Armenia) – duduk, Mehmet Polat (Turcia) -oud, Meg Hamilton (Marea Britanie) – vioară, Monica Mădaș (România) – voce și Ruven Ruppik (Germania) – percuție.
Citiți principiile noastre de moderare aici!