O seară romantică propune Filarmonica Banatului publicului său, vineri, 28 martie 2014, de la ora 19, în sala Capitol, la concertul simfonic care va avea ca protagoniști doi artiști invitați din străinătate: dirijorul francez Michaël Cousteau și pianista Coral Solomon, din Canada.
„Michaël Cousteau s-a iniţiat la pian şi la violoncel de la o vârstă foarte fragedă. După studii de istorie şi de filosofie, alege să studieze pentru a deveni dirijor de orchestră, atât în Franţa cât şi în Austria. După ce participă la numeroase master-class-uri, Michaël Cousteau se vede însărcinat cu responsabilitatea pentru diferite formări în şcolile şi conservatoarele franceze, activitate pedagogică pe care o va desfăşura mai ales la Conservatorul Naţional Superior de Muzică din Paris. Urmează mai multe colaborări cu diferite orchestre precum Opera din Paris, Deutsche Oper am Rhein din Düsseldorf, Orchestra Franceză de Tineri, Orchestra Naţională din Lyon, însoţite de înregistrarea mai multor CD-uri.
„Pasionat de arta vocală, devine directorul muzical al corului Universităţii Paris II Panthéon-Assas şi apoi Kapellmeister pentru Societatea cântăreţilor de la Saint-Eustache.
În căutarea repertoriilor uitate, este interesat de instrumentele vechi şi are colaborări cu Philarmonia di Roma (Italia), Savarian State Orchestra (Ungaria), Radio Kamer Orkest şi Radio Symfonie Orkest (Olanda) şi Orchestra Filarmonică din Luxembourg, dar şi cu numeroase orchestre din Franţa, precum Orchestra Naţională din Lyon, Orchestra Naţională din Montpellier, Languedoc-Roussillon şi Orchestra Simfonică şi Lirică din Nancy. Michaël Cousteau este partener al Institutului Francez, care promovează prezenţa dirijorilor francezi la conducerea diferitelor formaţii simfonice din lume”, punctează echipa Institutului Francez din Timișoara.
Prima parte a programului filarmonicii va cuprinde Uvertura la opera „Freischütz” de Carl Maria von Weber și a Concertul nr.1 pentru pian şi orchestră în mi minor, op.11 de Frédéric François Chopin. Seara se va încheia cu celebra lucrare a lui Louis Hector Berlioz — Simfonia fantastică op.14.
„Acest super-romantic, care iubea la nebunie succesul şi afirmarea, a avut şi un mare număr de admiratori fără rezerve, care i-au alimentat şi sprijinit dorinţa de a compune. Simfonia fantastică, terminată în aprilie 1830, are un program pe care Berlioz l-a distribuit spectatorilor înainte de premieră”, subliniază în avancronica evenimentului concertmaestrul Mircea Tătaru.
Citiți principiile noastre de moderare aici!