Se vorbește de mulți ani despre sala polivalentă de 16.000 de locuri care se va construi la Timișoara. După o dispută între Primăria Timișoara și Consiliul Județean Timiș cu privire la locul în care va fi construită, tranșată în favoarea municipalității, și cu un guvern favorabil primarului Timișoarei, Nicolae Robu, totul ar trebui să meargă strună acum…
„Am avut o discuție cu domnul ministru al Dezvoltării privind sala polivalentă. Evident că vom avea bani în bugetul de anul viitor pentru a se merge pe ceea ce trebuie făcut, pe preparativele în zona de proiectare în vederea execuției efective a lucrării și apoi să trecem la execuția efectivă. Trebuie parcurse licitațiile, CNI se ocupă de toate acestea. Noi facem pe banii noștri o nouă ediție de ridicări topo și studiu geo. În curând vor fi gata și le vom transmite la CNI”, a declarat Robu.
Și tema de proiectare a fost trimisă la Compania Națională de Investiții, cea care se ocupă efectiv de această lucrare și care va da zecile de milioane de lei necesare pentru ea.
„Am încredere în Guvernul PNL că va alimenta cu bani acest proiect major al Timișoarei și pot spune un proiect major al României, până la urmă, având în vedere că Timișoara va reprezenta România din postură de Capitală Culturală Europeană în 2021 (…) Timișoara va rămâne un punct de maxim interes turistic și tot România va fi reprezentată și de fosta capitală culturală europeană și în 2022, și în 2023, și așa mai departe”, a mai declarat Robu.
Cu toate acestea, nu există nicio șansă ca noua sală să fie inaugurată în 2021, cel mai probabil va fi în stadiul de execuție.
„În prima parte a anului viitor se scoate proiectarea la licitație, de îndată ce va fi bugetul stabilit. Nu exclud să nu fie nevoie să se aștepte aprobarea legii bugetului. S-ar putea să existe suficientă prevedere bugetară pentru așa ceva pe 2019, încât mergând pe a 12-a parte din ce a fost în 2019, să se poată da drumul la începutul anului 2020 la proceduri (…) Cel mai probabil în 2021 nu va fi gata. De început sigur vor începe lucrările. Sunt convins că vor începe”, a mai spus primarul.
Singura sală de capacitate mare ar putea fi cea a Politehnicii, care are în jur de 2.500 de locuri și se construiește aproape zece ani.
„Se lucrează (…) Este adevărat că nu în ritmul în care conducerea universității își dorește, dar se lucrează. Această sală va fi gata pentru 2021”, a concluzionat Robu.
Trimite articolul
XOh, ce surpriza…
pune mana robu .. praful se alege
Pana nu vom avea un primar care sa lupte cu dinti pentru oras,” sa bata cu pumnul in masa “la Bucuresti nuvom avea nimic!
Oare va mai fi Robu primar în 2021?
Robu , Dobra…..un kkt au facut pentru sala si stadion ! Astia de la PNL incep si ei cu promisiuni !
e si normal…te afli in romania.
Cine a crezut că va fi alt rezultat mai crede în povești !!!!
Cat credeti ca o sa va mearga dusul asta cu zaharelul? Oamenii incep sa deschida ochii si sa puna intrebari. Intrebari la care niste corputi ca voi nu pot raspunde. Nenorocitilor. Mai putin si valea cu voi. Lasati-ne sa ne aducem orasul unde a fost odata.
Daca merge ceva cum trebuie,spuneti si la altii.Nimic nu merge cum trebuie.
Exista o localitate in Croatia, ca sa nu sune ciudat romanii au re-botezat-o Pola, dar de fapt se scrie cu “u”. Tot asa cu Sala Polivalenta.
Sunt primari buni …dar nu in Timisoara….vezi Oradea… Alba….Cluj….Iasi…nu conteaza culoarea politica…sunt buni manageri , buni administratori si buni gospodari. Toti cei care sunt foarte vocali…care vorbesc foarte mult de fapt fac foarte putin…
Iar bate ăsta câmpii !
Timișoara Capitală Culturală se vrea manifestată prin stadioane, autostrăzi urbane și fântâni cântătoare. Avem 0 muzee și 0 instituții care să reflecte identitatea orașului și a zonei. Primul oraș iluminat electric din Europa ar merita un muzeu al științei și tehnicii( ar merita evocate lucrările de asanare a terenului și regularizarea apelor, tehnicile de construcție adaptate mediului mlăștinos, primul tramvai tras de cai.). Orașul în care a izbucnit revoluția ar merita un ADEVĂRAT Muzeu al Revoluției. Muzeul de Artă ar trebui să expună pictorii bănățeni (Jaeger, Podlipny sau Krausz). Castelul Huniade ar trebui să fie polul atracțiilor turistice, în care să se prezinte istoria urbei. În momentul de față castelul atrage 0 turiști în timp ce Palatul Culturii din Iași ( o construcție mult mai recentă într-un oraș neconectat la o arteră rutieră sau feroviară europeană) atrage 400.000 de vizitatori anual. Timișoara Capitală Culturală Europeană va fi un 0 pe toate liniile.
Primarul ZERO!
Asta este el un mare ZERO!
Poate ne spune Marele ZERO cate proiecte a facut sau are prin primarie si cu care s-a prezentat pentru a obtine fonduri europene – un mare ZERO.
Acest ZERO nici nu e in stare sa inteleaga cum fucntioneaza primarul Bolojan de la Oradea si de ce acolo s-au putut si se pot atat de multe!
Cel mai mare ZERO din istoria acestui oras!
Ia stati asa: pana acuma nu primeau bani timisorenii ca nu era cine trebuie la putere. Acuma ca sunt liberalii mari si tari – gealatii lu Don Primar – tot nu sunt banuti. Mai intelege cineva, ceva?