Mai mult, el consideră că în primul rând iniţiatorii măsurilor să dea un exemplu: „Sunt de acord să se facă lucrurile acestea, dar să nu se înceapă de jos. Să se înceapă cu miniştri şi parlamentarii. Domnii parlamentari şi miniştrii ar trebui să intre câte zece zile în concediu fără plată”.
Iar despre concedieri, deocamdată nu se pune problema. „Vreau să îi liniştesc pe cei din primărie şi cei din instituţiile subordonate primăriei că nu se vor întâmpla lucruri care să nu fie necesare. Deocamdată Guvernul nu ne-a transmis nimic, nici un document. Toate aceste disponibilizări trebuie făcute extrem de raţional, indiferent dacă sunt la Primăria Timişoara, la Inspectoratul Şcolar, la Consiliul Judeţean sau la Prefectură. Restructurările vor fi făcute dacă sunt necesare şi vor fi impuse, dar numai după o analiză extrem de atentă la costuri, la chestiuni care au fost umflate, poate, artificial. Nu le vom face aşa, din birou şi vom spune că trebuie să facem reduceri 20%. Astea sunt heirupisme”, a declarat vicele Grindeanu.
Prefectul Băcală e dispus la muncă voluntară dacă e în folosul oamenilor
Prefectul de Timiş, Mircea Băcală, este gata să renunţe la salariu dacă aceasta va avea efecte bugetare benefice. „Aş fi de acord ca o lună să nu primesc salariu, dacă aş şti că aceasta ajută oamenii”, spunea Băcală în urmă cu câteva zile. Prefectul de Timiş primeşte un salariu brut de 4.600 de lei, deci rămâne cu ceva peste 3.000 de lei în mână.
Citiți principiile noastre de moderare aici!