Innovation Labs Timișoara 2017, programul de mentorat și dezvoltare pentru tinerii pasionați de tehnologii creative și antreprenoriat și-a desemnat finaliștii. IndexAR, Mindfully, Qivee, Safe Bit, Sensidev și iOLA sunt proiectele care au convins juriul cu produsele lor și vor participa pe 22 mai la evenimentul Demo Day din București, alături de finaliștii din București, Cluj-Napoca, Iași, Sibiu și Alba-Iulia.
Pe tot parcursul programului, tinerii au împărtășit experiențele unor antreprenori sau oameni de business de succes, explorând ecosistemul antreprenorial românesc. În plus, li s-au oferit tehnologii de ultimă generație pentru dezvoltarea produsului, prin intermediul partenerilor programului.
La Demo Day Timișoara au fost prezente echipele selectate în cadrul primei etape de selecție din acest program, respectiv Hackathon-ul din Timișoara, desfășurat în 11-12 martie 2017. Echipele selectate pentru Hackathon au rămas să lucreze după amiaza și peste noapte la realizarea unui prototip viabil, prezentat în a doua zi a evenimentului. Juriul a avut misiunea de a selecta cele mai credibile idei de produs cu potențial, alegând astfel echipele care vor continua dezvoltarea prototipurilor în etapa de mentorat și dezvoltare a prototipului inițial către un produs cu aplicații reale in piață.
Spre exemplu, pentru direcția de SmartCities, încărcătorul wireless dezvoltat de către echipa Qivee facilitează încărcarea simultană a telefoanelor și dispozitivelor multiple, astfel eliminând căutarea prizelor. Prin intermediul dispozitivului se pot afișa pe telefon mesaje dorite de utilizator. Echipa își propune un produs care se pliază pe nevoile clientului, fără emisii de câmp în afara spațiului dorit.
Pentru direcția de Retail. echipa IndexAR prezintă o platformă de realitate augmentată ce optimizează vânzările pentru firmele mici și mijlocii. IndexAR se adresează în special producătorilor de mobilă, comercianților de produse de amenajare interioară și dezvoltatorilor imobiliari. Soluția combină o platformă, o aplicație și o comunitate de utilizatori, scăzând costurile operaționale și cele generate de retururile de produse și sporind satisfacția cumpărătorilor.
În direcția de Health&Lifestyle, echipa Mindfully propune un prototip pentru detectarea timpurie a schizofreniei. Produsul se bazează pe analiza indiciilor verbale ale pacientului, mai ales pe frecvența schimbării câmpurilor semantice și se adresează specialiștilor neurologi, confruntați cu dificultatea detectării primelor simptome ale bolii.
În martie 2017, peste 450 de tineri s-au înscris în Hackathoanele Innovation Labs, fiind alese la final 63 de idei de produse digitale pentru programul de mentorat. În Hackathoane au intrat 117 echipe, dezvoltându-și ideile în prototipuri cu ajutorul mentorilor, pe parcursul a 24 de ore de foc. Cele mai convingătoare echipe au trecut în a doua etapă a programului Innovation Labs – perioada de mentorat și dezvoltare a prototipului inițial, evoluând spre un produs care să combine excelența tehnică și orientarea către nevoile reale ale utilizatorilor. Timp de trei luni, până la Demo Day, echipele au participat săptămânal la workshop-uri și întâlniri cu mentorii, specialiști în domeniul tehnologiei și antreprenori de top, lucrând la dezvoltarea și rafinarea produselor lor.
În cadrul semifinalelor Demo Day București vor urca pe scenă cele mai bune echipe dintre cele 63 selectate în programul de mentorat de trei luni în luna martie 2017, ca urmare a Hackathoanelor Innovation Labs din cele 6 centre universitare. După o primă rundă de demonstrații tehnice și prezentări de produs, 16 echipe vor intra în finala Demo Day, captivând juriul și publicul cu inovațiile lor, urmând să se aleagă echipele câștigătoare Innovation Labs 2017.
Articole pe aceeași temă:
Tinerii pasionati de tehnologie isi pot pune ideile in practica la o noua editie a Innovation Labs
Citiți principiile noastre de moderare aici!