Organizația Studenților din Universitatea de Vest Timișoara (OSUT) a împlinit 21 de ani de existenţă, prilej de bucurie și cinste. Așa că, vineri seara, în fața Amfiteatrului A13 de la UVT, acolo unde a avut loc lansarea portalului www.osut.ro, tinerii s-au cinstit și au încercat să refacă traseul culinar al vieții studenţeşti de la începuturile organizației, din 1990, și până în prezent.
Pe două mese, pregătite în fața amfiteatrului, au fost aranjate cele mai căutate, gustate și mâncate preparate din regimul (pentru mulți, la propriu, cu funcție de dietă involuntară) vieții de student. Astfel, mesele au fost pline cu dulceață și pateu.
Nu a lipsit tradiționala zacuscă pe care toți cei care au trecut prin facultate au experimentat-o, fie că este vorba de zacuscă de fasole, de vinete, de ciuperci, de orez, un adevărat panaceu gastric studențesc, caleidoscop vegetal nelipsit din meniul zilnic.
Ouăle fierte și muștarul sunt alte două preparate care înlocuiau cu succes zacusca sau o completau când veneau pachetele de acasă.
„Acum, din masa studenților, noi sunt icrele și sucul. Să nu uităm de șaormă și pleșcăviță. Celelalte ingrediente erau la fel de prezente pe masa studentului și în 1990 cum sunt și în 2011”, explică preşedintele OSUT, Cristian Panțir. În ceea ce privește constantele epopeii studențești, liderul studenților din Universitatea de Vest a nominalizat berea și zacusca.
În privința www.osut.ro, acesta nu mai este un simplu site, afirmă Cristian Panțir, ci un portal care va cuprinde informaţii despre evenimente mondene și culturale, concerte, expoziții, filme nou apărute la cinema etc. De pe portal nu vor lipsi nici cele mai noi joburi apărute pe piață în Timișoara, reactualizate permanent, susține președintele OSUT, și bineînţeles nici informațiile utile tinerilor, cum sunt cele legate de cazare, taxe ș.a.m.d.
Citiți principiile noastre de moderare aici!