„Dublarea alocațiilor DA! Amânare, NU! Astăzi în Camera Deputaților am respins ordonanța guvernului PNL care amâna până la 1 august dublarea alocațiilor. PSD apără interesul celor 3.65 de milioane de copii din România și face un apel către președintele Iohannis să nu tergiverseze promulgarea acestei legi. Guvernul Orban trebuie să risipească mai puțin pe contractele clientelei politice și să direcționeze banii acolo unde este nevoie. Copiii nu au nicio vină! Niciun copil din România nu trebuie să fie victima combinațiilor cinice ale PNL!”, a transmis Simonis.
Au fost 209 voturi pentru respingerea OUG, trei voturi împotrivă și 98 de abțineri. Legea merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis. Dacă președintele promulgă legea, Guvernul ar trebui să crească alocația pentru copii până la suma de 300 de lei. Președintele are la dispoziție 20 de zile pentru promulgarea legii, însă o poate retrimite în Parlament.
Dublarea alocațiilor a fost amânată la începutul acestui an, după ce președintele Klaus Iohannis a promulgat legea adoptată de Parlament. Guvernul a susținut că în buget nu erau prevăzuți bani, astfel încât este nevoie ca legea să fie amânată până după rectificarea bugetară din vară. În luna decembrie a anului trecut, Camera Deputaţilor a votat, decizional, propunerea legislativă care prevede dublarea alocaţiei pentru copiii între 2 şi 18 ani, sumă care ajunge la 300 de lei, respectiv la 600 de lei pentru copiii cu handicap.
(347744)
Trimite articolul
XPlătesc bine ăștia să-și facă reclamă….
Cât timp or fost ei la guvernare n-or făcut nimic pentru copii, acum se dau mari cu ce fac alții…. Jalnic😏
-
Așa ai înțeles tu ? Că se dau mari ?
Le cer doar să respecte promisiunile cu care a venit la conducere “guvernul meu”.
Au făcut totuși un lucru bun cei de la PNL: tăiat 400 de milioane de la Sănătate și plasați la bugetul SRI.
Trăiască #RomâniaNormală ! -
stiu baietii reteta …. platesc “presa” (fraierii pun botul) …
Cresterea alocatiei cu 150 de lei la 3,65 mil de copii inseamna cam 550 mil de lei pe luna, vreo 6.6 mlrd de lei pe an, in conditiile in care anul trecut bugetul romaniei a fost vreo 1000 de mlrd de lei. Adica cresterea alocatiei inseamna aprox 0,66 % din buget. Si sa zici ca nu ai bani…. cat tupeu!
E ca si cum i-ai cere la un angajat cu studii superioare cu un salariu de 5000 lei pe luna in mana sa dea copilului 33 de lei si sa zica ca nu are bani!!!!
-
Dupa logica asta alocatiile pot fi crescute oricat. Hai sa calculam in cate zile ramane angajatul ala cu studii superioare fara bani daca trebuie sa-i dea copilului azi 33 de lei in plus, maine 66 (la fiecare initiativa de-asta alocatia se dubleaza, sa fie impact mediatic – de inflatie nu zice nimeni nimic) si tot asa. Pe urma nu ne spuneti ce alte cheltuieli mai are angajatul si cum se descurca cu ele.
E adevarat ca guvernul ar trebui sa risipeasca mai putin pe clientela politica. Mai putin, desigur, decat guvernele anterioare.
O alta sursă bună de venituri la buget ar fi confiscările averilor ilicite, dar aici ar lovi în multi din clasa politică
tovarasul simonis a dat si sursa. va renunta la 75% din banii pe care ii ia pentru datul din gura in parlament si va impozita ci 90% pensiile speciale. sa vezi atunci ce de bani pentru alocatii, altfel, de unde?