Tradiţia a fost păstrată şi polonicul de argint a fost din nou acordat, vineri seara, de această dată la Recaş. Din păcate, tradiţia a fost întreruptă şi gazdele au fost nevoite să realizeze un nou polonic de argint, cel care s-a transmis de la an la an câştigătorilor fiind obţinut anul trecut de rotarienii de la Szeged, care nu au mai revenit cu premiul.
„Ei au câştigat anul trecut, au luat polonicul şi nu au mai venit la concurs cu trofeul. În aceste condiţii, am decis ca în fiecare an să acordăm un polonic câştigătorilor, acesta urmând să rămână în posesia învingătorului, nu va mai fi transmisibil”, am aflat de la Cosmin Grapini, preşedintele în exerciţiu al organizaţiei.
Patru echipe, la care au luat parte şi reprezentanţii altor cluburi Rotary timişorene, s-au constituit pentru a se întrece la Noaptea Bucătarilor 2015. Ei au primit câte un loc de lucru la bucătărie și un coş cu ”materie primă”, fiind nevoiţi să gătească un fel principal şi un desert.
Până la urmă a câştigat echipa denumită ad-hoc Rotary Italia Cetate Timişoara, o echipă integral italiană, formată din omul de afaceri Carlo Marchegiano, soţia sa, Margherita, şi muzicianul Enrico Cannata. Ei au gătit somon cu rizotto şi cartofi natur, la care s-a adăugat un extraordinar tort cu pişcoturi, ”devorat” de publicul spectator chiar înainte de a se termina jurizarea.
Echipele conduse de Carlo au fost prezente an de an la această acţiune, dar nu au reuşit să învingă. În aceste condiţii, bucuria omului de afaceri timişorean a fost imensă, italienii arătând cât de bine ştiu ei să gătească.
Pe lângă strângerea de fonduri, în acest an fiecare rotarian prezent la eveniment a adus cu el câte o jucărie de pluş care vor fi donate copiilor din spitalele timişorene.
Citiți principiile noastre de moderare aici!