„Se doreşte o întâlnire a ansamblurilor bune din ţară. În data de 7 octombrie vor evolua pe scena Sălii Capitol din Timişoara, de la 18.30, Ansamblul Profesionist Banatul, dirijat de maestrul Gelu Stan, în coregrafia lui Nicolae şi Brânduşa Stănescu, ansamblul Profesionist Mureşul şi Ansamblul Profesionist Maria Tănase. În 8 octombrie, tot de la 18.30, am invitat Ansamblul Timişul, Ansamblul Junii Sibiului – Cindrelul şi Ansamblul Profesionist Banatul. O să vedeţi Ansamblul Banatul de ieri şi Ansamblul Banatul de azi”, spune Liliana Laichici, managerul Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Timiş (CCAJT).
Intrarea este gratuită şi se face pe bază de invitaţie, care poate fi procurată de către doritori de la sediul CCAJT, din zona Pieţei Libertăţii, aflat pe strada Emanuil Ungureanu nr. 1, de luni până vineri, între orele 8 şi 16.
„Se lucrează ore şi ore, zilnic, atât la coregrafie cât şi cu orchestra, într-un ritm destul de alert şi cu mare profesionalism. Ansamblurile au fost alese pe prietenie, dar şi pe valoare. Au mai fost şi alte criterii. Fiind prima ediţie, şi oarecum experimentală, nu ne-am hazardat să chemăm mai mulţi”, spune Liliana Laichici.
Bugetul festivalului este de 50.000 lei, din bugetul Consiliului Judeţean Timiş, dar, cel mai probabil, va fi suplimentat până la ora începerii evenimentului.
„Pentru acest festival prezentăm brâuri din Banatul de Munte, jocurile cele mai reprezentative de pe Valea Almăjului şi de pe Valea Timişului Superior şi altele care vor apărea în suita de jocuri. Festivalul din data de 7 şi 8 octombrie este un festival care ne trimite să vedem pe unde ne situăm. E un lucru minunat”, spune maestrul coregraf Nicolae (Lăiţă) Stănescu.
Citiți principiile noastre de moderare aici!