Președintele Consiliului Județean Timiș Călin Dobra i-a spus ministrului secretar de stat Victor Ionescu că Timișul are o problemă cu forța de muncă și că ar trebui căutate soluții pentru aducerea acestor oameni înapoi.
Liderul CJ Timiș Călin Dobra a zis că ar trebui o campanie pentru a aduce înapoi românii plecați la muncă în străinătate.
„Campania este binevenită, în ideea de a prezenta riscurile celor care aleg să plece în străinătate la muncă, dar în județul Timiș avem o mare problemă, rata șomajului este undeva la 0,9 la sută. Cred că ar trebui o campanie pentru a aduce acasă românii plecați la muncă în străinătate, de a fi informați ce oportunități există la nivel național și local despre locurile de muncă. Actualii imvestitori au o mare problemă, nu pot să-și mai dezvolte investiția. Viitorii investitori se orientează spre alte zone. Județul Timiș este unul interesant din punct de vedere al investițiilor. Noi trebuie să găsim variante de a susține investitorii actuali și viitorii investitori. O campanie pentru românii din străinătate, care sunt plecați de un an, doi, trei ani de zile, care, în ultima perioadă, am și văzut, au o dorință de a se întoarce. Să căutăm variante, să știe oamenii exact la ce se întorc”, a spus Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș.
Scopul campaniei derulată de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni este de a realiza o informare corectă și cât mai completă a potențialilor migranți români în ceea ce privește drepturile pe care le au în statele membre ale Uniunii Europene.
În acest an, proiectul ”Informare acasă! Siguranță în lume!” se derulează în două etape; prima a avut loc în lunile mai-iunie și a fost destinată tinerilor, iar cea de-a doua este destinată persoanelor adulte și se desfășoară la nivelul celor 41 de județe ale României.
La sediul Consiliului Județean Timiș au fost invitați reprezentanți ai tuturor primăriilor, cărora le-au fost oferite informații privind drepturile şi responsabilităţile pe care le au cetățenii români în ţările în care intenţionează să muncească, să studieze şi/sau să locuiască, inclusiv la drepturile sociale (beneficii sociale şi servicii sociale) specifice fiecărui stat în parte; cadrul legislativ, condițiile de siguranță de la locul de muncă, condițiile contractuale, precum și drepturile și obligațiile care decurg din acestea cu privire la locul de muncă.
Citiți principiile noastre de moderare aici!