Timişorenii sunt aşteptaţi în week-end în Parcul Rozelor, la un concurs gastronomic la care şi-au anunţat participarea 15 echipe de bucătari şi cofetari. În prima zi, sâmbătă, concurenţii vor trebui să gătească un meniu gourmet şi un platou festiv.
Tot sâmbătă, o echipă din opt bucătari din Ungaria va pregăti o reţetă tradiţională maghiară într-un ceaun impresionant.
În paralel, unul dintre participanţi va încerca să satisfacă poftele gurmanzilor cu un produs de sezon: în două zile, uica Mihai va încerca să stabilească un record şi să gătească 5.000 de găluşte cu prune.
Duminică, echipele de bucătari vor trebui să gătească pe baza unor ingrediente primite de la organizatori, fără să ştie dinainte care sunt acestea. Probele vor consta în prepararea unei mâncări şi a unui desert.
De asemenea, pentru ziua de duminică organizatorii pregătesc o paradă a modei dulce, în care manechinele vor defila în rochii de ciocolată, creaţie a maestrului cofetar Silvian Miron.
De jurizarea bucatelor de la Cupa Banatului se vor ocupa unii dintre cei mai apreciaţi maeştri bucătari şi cofetari din România: maestrul Ştefan Bercea, preşedintele ANBCT România, maestrul Cornelia Ghişoi, Lady Chef a României, maestrul cofetar Silvian Miron sau maestrul Petrişor Tănase.
Ansamblul Timişul al Casei de Cultură a Municipiului Timişoara va întreţine atmosfera pe parcursul evenimentului.
Cupa Banatului se va desfăşura sâmbătă, 30 iulie, între orele 11-21, şi duminică, 31 iulie, între orele 10-20, în Parcul Rozelor din Timişoara.
Foto: AFP – Paris International chocolate fair
Concurs gastronomic in Parcul Rozelor din Timisoara
Citiți principiile noastre de moderare aici!