Primăria Timișoara mai are timp până la sfârșitul lunii martie să depună proiecte pe Axa 4 a POR. Până acum a depus 36 de proiecte, potrivit listei ADR Vest. Vorbim despre o valoare totală de 234 de milioane de euro, susțin reprezentanții primăriei. Cifrele anunțate de Robu nu sunt însă aceleași.
„Avem depuse proiecte în valoare de 265 de milioane de euro, asta așa pentru cei care toată ziua au propovăduit că noi nu avem proiecte. În domeniul tehnic edilitar avem proiecte depuse în valoare de 221 de milioane de euro”, a anunțat primarul Timișoarei, cu mențiunea că proiectul pentru reabilitarea liniei 5 va fi depus în aceste zile.
Potrivit reprezentanților municipalității, până acum este vorba despre proiecte în valoare de 234 de milioane de euro. Primăria Timișoara are trei proiecte pentru a cumpăra tramvaie noi, pentru a ilumina în sfârșit aleile din Botanic, pentru a reabilita linia de tramvai pe traseul 5, mai multe pentru reabilitarea termică a blocurilor, pentru retehnologizarea Colterm, dar se laudă și cu proiecte ale Aquatim sau dezvoltate în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării.
Proiectul pentru reabilitarea liniei 5 și modernizarea tramei stradale de pe Calea Bogdăneștilor are o valoare de 31 de milioane de euro, conform edilului-șef. Oficialii primăriei spun că vor depune documentația zilele acestea la ADR Vest.
Pe linie edilitară, primăria a depus trei proiecte pentru înnoirea flotei de tramvaie, în valoare de 60 de milioane de euro. Fiecare proiect vizează achiziția a 7 garnituri noi, deși până acum se vorbea despre achiziția a 16 tramvaie noi.
Vă reamintim, Primăria Timișoara a demarat la începutul lunii februarie a doua licitație pentru achiziția a cel puțin 16 tramvaie noi, dar procedura a fost contestată la câteva zile de la lansare. Firma Electroputere VFU Pașcani, cea care reabilitează o parte din tramvaiele vechi ale orașului, a reclamat la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor că numeroase cerințe din caietul de sarcini redactat de specialiștii municipalității timișorene sunt neclare, restrictive și chiar ilegale. Între timp, CNSC a respins contestația depusă de VFU Pașcani, iar licitația poate merge mai departe.
Tot pe linie tehnico-edilitară, PMT cere 800.000 de euro la UE pentru extinderea iluminatului public în Parcul Botanic, dar vrea, prin Ministerul Dezvoltării, și 44 de autobuze electrice în valoare de 37 de milioane de euro. Licitația este organizată de minister.
Municipalitatea a reușit să depună și documentația pentru retehnologizarea sistemului centralizat de termoficare în vederea conformării la normele de protecția mediului privind emisiile poluante în aer și pentru creșterea eficienței în alimentarea cu căldură urbană – etapa II, în valoare de 31 de milioane de euro, pe POIM – Programul Operațional Infrastructură Mare.
Compania Aquatim vrea să atragă 61,5 milioane de euro de la Uniunea Europeană, pentru dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din oraș, în perioada 2014-2020.
Pentru reabilitarea termică a blocurilor sunt cele mai multe proiecte, 18 la număr, municipalitatea vizând 18 milioane de euro.
În domeniul sănătate, educație, social primăria a depus proiecte în valoare de 26 de milioane de euro, potrivit oficialilor municipalității.
Lista completă o puteți vedea AICI!
Articole pe aceeași temă:
http://www.tion.ro/colterm-e-cu-un-pas-mai-aproape-de-30-de-milioane-de-euro-de-la-ue-deodata-cu-scumpirea-gigacaloriei/2205272
http://www.tion.ro/licitatia-2-pentru-tramvaie-noi-deblocata-cnsc-a-respins-contestatia-depusa-de-electroputere-pascani/2204066
Citiți principiile noastre de moderare aici!