„Am pus la punct toate detaliile privind activitatea medicală pe elicopterul primit recent de la Ministerul Sănătăţii. Au fost instruite patru echipe – medici şi asistenţi – din Timişoara şi Arad, care au zburat cu colegii de la Târgu Mureş să afle detaliile administrative. Pe cele medicale le ştiu, pentru că am desemnat oameni buni să zboare. Aparatul este, fizic, pe un aeroport din Arad şi acolo vor sta şi echipajele medicale, astfel încât, în cel mult 20 de minute de la un apel, să se poată afla în aer. Elicopterul va începe să zboare efectiv din 25 noiembrie”, a precizat dr. Mihai Grecu, şeful Unităţii de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Judeţean Timişoara, coordonatorul acestei activităţi.
Grecu a mai spus că transportul aerian va fi folosit in diverse situaţii, între care accidentele rutiere multiple cu politraumatizaţi, boli medicale grave, pacienţi izolaţi sau cazuri grave la care transportul terestru ajunge greu.
„Vă dau ca exemplu Petroşaniul, de unde ni se trimit la greu cazuri de nou-născuţi cu diferite probleme. Eu acum trimit un echipaj de terapie intensivă neo-natală cu o ambulanţă care mi se întoarce cu cazul în 8-9 ore, ceea ce e relativ mult. Cu elicopterul, nou-născutul cu probleme va ajunge în incubatorul din spitalul timişorean într-o oră jumătate”, a mai precizat dr. Mihai Grecu.
Spitalul Judetean Timisoara primeste elicopter
Tomograf nou la Spitalul Judetean din Timisoara
Citiți principiile noastre de moderare aici!