Diaconu a precizat că pasajul Michelangelo este realizat în proporţie de 70 la sută, lucrările fiind mult avansate faţă de termenul iniţial.
„E adevărat, sunt unele care se află încă în licitaţie, dar ceea ce este foarte important de spus este că niciunul dintre proiecte nu este în pericol de a nu putea fi realizat, ceea ce ne situează în primele poziţii din ţară ca municipalitate. La Michelangelo, stadiul proiectului este undeva aproape de 70%, la pasaj atât pereţii cât şi grinzile şi banchetele de beton sunt realizate, urmează cu surplusul de pământ să fie scos de sub pasaj şi ulterior să fie realizate şi celelalte lucrări. Suntem chiar mai bine decât în grafic la Michelangelo. Aici nu vorbesc numai de stadiul lucrărilor, ci şi de stadiul decontărilor financiare pe fonduri europene, unde suntem aproape de 60% din proiect bani deja decontaţi”, a afirmat Dan Diaconu.
În ceea ce priveşte reabilitarea centrului istoric al Timişoarei, acesta a precizat că unele vestigii care au fost deja descoperite vor fi, cu siguranţă, integrate în proiectul final.
„La centrul istoric suntem în fiecare zi aproape în discuţii atât cu compania care realizează acest proiect, cât şi cu arheologii. Sunt lucruri extrem de interesante care se regăsesc în descoperirile arheologice şi pe care cu orice preţ ni le dorim a fi expuse pentru timişoreni, fie în muzeu, fie chiar în abordarea pe care o avem la nivelul centrului istoric. Şi acolo lucrările sunt în grafic. În plus, noi avem un contract care s-a semnat cu bunăvoinţa constructorului până în iulie 2015, însă ulterior ministerul a decalat termenul pentru decembrie 2015, astfel încât nu avem o problemă din punct de vedere al execuţiei acestei lucrări, însă procesul de descărcare arheologică este evident destul de dificil. Ne aflăm în zona cu cele mai multe vestigii arheologice din Timişoara. Sunt convins însă că la ritmul în care lucrează arheologii şi la ritmul în care este dispusă compania care realizează acest proiect să facă lucrările nu vom avea probleme”, a mai spus Diaconu.
Un alt proiect important, dar poate mai puţin vizibil, este cel de reabilitare a malurilor Begăi.
„La malurile Begăi lucrările, chiar dacă par a fi mai puţin vizibile, pentru că se lucrează în general în zona de periferie a municipiului Timişoara, lucrările avansează într-un ritm susţinut, există deja numeroase trasee pietonale şi piste de biciclete care sunt conturate şi realizate, multe dintre staţiile de ambarcaţiuni sunt iarăşi cu fundaţiile realizate, cred că nu vom avea niciun fel de problemă cu acest proiect care la rândul lui este unul esenţial pentru Timişoara”, a declarat, pentru www.tion.ro, viceprimarul Dan Diaconu.
De asemenea, un număr de proiecte finanţate din fonduri europene urmează să fie demarate anul următor.
„Mai sunt într-adevăr proiecte care sunt în licitaţie în momentul de faţă. La managementul traficului urmează să se deschidă ofertele undeva în jurul datei de 10-12 ianuarie, sistemul de supraveghere video pentru prevenirea criminalităţii este urcat din nou pe SEAP după ce am anulat o primă licitaţie la iniţiativa noastră pentru că am descoperit câteva probleme în caietul de sarcini şi nu voiam să afecteze în vreun fel proiectul. În rest este în curs de semnare contractul pentru extinderea liniei de troleibuz la Ghiroda, sunt alte proiecte care au deja finalizată licitaţia, de exemplu extinderea liniei de troleibuz la Dumbrăviţa, care sperăm noi să înceapă în cel mai scurt timp. Lucrurile merg bine la centrul de competenţe automotive, se lucrează şi acolo într-un ritm susţinut, în zona Freidorf, de asemenea ne apropiem de finalizare cu centrul de IT din zona bulevardului Republicii, sper ca în luna martie să putem să-l declarăm finalizat. Şi în zona de proiecte sociale lucrurile merg bine”, a concluzionat viceprimarul Timişoarei.
Citiți principiile noastre de moderare aici!