Mod de preparare (timp estimat: 30 min, complexitate:
medie)
Ciocolata se topeşte cu untul la microunde
până devine o pastă.
Se pun împreună ouăle, zahărul,
zahărul vanilat şi sarea, se bat la viteza
mare , cu mixerul, mai mult de 5 min.
După ce amestecul s-a îngroşat şi
albit, se adaugă ciocolată topită ,
făina şi nessul.
Se amestecă până se obţine o
compoziţie aproape ca de chec, adică să
fie o idee mai curgaătoare.
Se îmbracă formele cu unt şi eventual
pe fund se pune câte o bucăţică de
hârtie de copt, fundul e partea cea mai
vulnerabilă a prăjituricii.
Cuptor preîncălzit la 200 grade
celsius.
Se coc pentru exact 10 min, nici măcar un min mai
mult (dacă cuptorul încinge prea tare, 8 min
sunt suficiente)
Lăsaţi la odihnă 2 minute şi cu
cuţitul uşor , trageţi de jur
împrejur.
Mod de servire
Răsturnaţi fără grijă şi
pudraţi cu cacao.
IDEE PENTRU O SINGURĂ CUPĂ, care a fost cam,
mijlocie şi atunci am folosit:
1 ou+1 gălbenuş
50 gr unt
50 ciocolată
1 lingură zgârcită de zahăr
1 lingură nu prea plină de
făină
1 linguriţă de ness
chiar orice desert de ciocolată veţi folosi,
încercaţi o linguriţă de ness
în compoziţie, accentuează gustul,
savoarea e fără egal.
Totul durează 25 min! Pe mine m-a salvat de multe
ori când s-au anunţat musafiri la
repezeală.
Poftă bună!
Reţeta Inima de ciocolata propusă de
nico-vya
Discută mai multe despre această
reţetă pe forum culinar.ro
Citiți principiile noastre de moderare aici!