Ingrediente reţetă:
2½ (325 gr) tablete ciocolată amăruie
cu peste 70% cacao, 2 pachete unt, 1 ½ cană
făină, 1 linguriţă de sare, 5
ouă, 3 căni zahăr, 1 linguriţă
esenţă de vanilie, 1 tabletă
ciocolată cu cremă (la alegere) eu am avut cu
căpşuni, 1 pumn de nuci prăjite şi
tăiate mărunt.
Mod de preparare (timp estimat: 2 h, complexitate: medie)
1.Se topeşte ciocolată împreună cu
untul pe aburi
2. Se pun ouăle într-un castron şi se
bat împreună cu zahărul
3. Se adaugă esenţa de vanilie
4. Se cerne făina şi se adaugă
linguriţa de sare
5. Se mărunţesc nucile prăjite
6. Se pune făina peste compoziţia de ouă
cu zahăr şi se amestecă uşor
până se încorporează
7. Se toarnă ciocolata topită peste
compoziţia de mai sus
8. Se amestecă bine până se
omogenizează
9. Se toarnă într-o formă mare de
savarina jumătate din compoziţie şi
deasupra se pun bucaţi de ciocolată cu crema
şi nucile tăiate mărunt, se acoperă
cu restul de compoziţie.
10. Forma de silicon se pune într-o altă
tavă în care se pune apa şi se dă
la cuptor 35-40 minute la foc potrivit (170-180º).
Eu am acoperit forma cu folie de aluminiu. Dacă nu
aveţi forma mare de savarină atunci aluatul
va ajunge pentru 2 prăjituri sau compoziţia
rămasa se poate pune în forme de magdalena
sau în orice tavă. Prăjitura se scoate
dupa 40 minute şi se lasă la răcit
după care se scoate cu grijă din
formă.
11. Se acoperă cu o glazură de ciocolată
şi se decorează după
preferinţe.
12. O feliuţă ca să vă fac
poftă (prajitura este cremoasă pe dinauntru)
Se poate servi cu frişcă sau cu
îngheţată.
Poftă bună!
Reţeta Nebunie de
ciocolata a fost propusă de Ilinca
Citiți principiile noastre de moderare aici!