Ingrediente reţetă:
500 g prune, 100 g unt ( margarină ) moale,
fără cel pentru uns, 150 g zahăr, 1
lingură cu zahăr vanilat ( eu am pus baton
vanilie), 3 ouă, Câte 100 g făină
şi amidon alimentar, 3 linguriţe cu praf de
copt, 50 g migdale, facultativ şi nuci, 3 linguri
cu zahăr pudră.
Mod de preparare (timp estimat: 1 h, 30 min, complexitate:
medie)
Forma pentru copt se “îmbracă” de jur
împrejur cu hârtie de aluminiu.
Forma rezultată se adaugă în interiorul
formei pentru copt.
Se unge bine cu unt sau margarină.
Prunele se spală, se usucă, se scot
sâmburii şi se taie în felii.
Cuptorul se preîncălzeşte la
180°.
Untul (margarina) se amestecă spumos
împreună cu zahărul vanilat.
Punctele alea negre sunt la mine vanilie din baton. Se
adaugă treptat ouăle.
Făina se amestecă cu amidonul şi praful
de copt, se încorporează lingură cu
lingură în aluat.
Prunele se aşează în formă cu
tăietura în jos.
Se toarnă aluatul uniform peste prune şi se
dă la cuptor pe şina din mijloc pentru un
timp de 1 oră.
Prăjitura se lasă 10 minute la răcit,
apoi se răstoarnă pe un platou, cu ajutorul
unei farfurii sau cum vă este vouă mai la
îndemână.
Se trage foaia de aluminiu.
Migdalele se prăjesc fără grăsime
într-o tigaie până au o culoare
maronie deschisă.
Prăjitura se pudreaz şi se ornează cu
migdalele.
Poftăbună!
Reţeta Prăjitura cu prune
răsturnată a fost propusă
de Camila pe forum culinar.ro
Citiți principiile noastre de moderare aici!