Ingrediente reţetă:
200 gr făină, 40 gr amidon, 1 vârf
cuţit de praf de copt, 1 ou, 60 gr zahăr ( 2
linguri), 125 gr margarină.
Crema: 125 gr margarină, 1 pahar zahăr,
coajă rasă de la o lămâie, 2
plicuri zahăr vanilat, 4 ouă, 60 gr amidon, 1
kg brânză de vaci, vişine (300-400 de
gr)
Mod de preparare (timp estimat: 2 h, complexitate: medie)
Într-un castron punem făina amestecată
cu praful de copt şi amidonul, oul , zahărul
şi margarina topită. Începem să le
amestecăm cu lingura de lemn şi după ce
amestecaţi cu lingura, începeţi să
masaţi bine aluatul cu mâinile (este
uşor de amestecat, aluatul este moale şi
uşor de lucrat).
Îl faceţi bilăşi după aia
îl puneţi pe o folie de aluminiu, şi-l
daţi la frigider pentru 30 de minute.
Crema:
Într-un castron punem margarina topită,
împreună cu zahărul, zahărul
vanilat şi coaja rasă de lămâie.
Amestecăm bine după ce amestecăm, punem
gălbenuşurile, amidonul şi brânza
de vaci peste compoziţia de margarină şi
amestecăm din nou.
Separat, într-un castron batem cele 4
albuşuri spumă.
Albuşurile bătute spumă le
răsturnăm peste compoziţia de
brânză şi le înglobăm
uşor, cu lingura.
Scoatem aluatul din frigider, pregătim o
formă cu fundul detaşabil, o tapetăm cu
ulei, făină, facem un cerc de aluat
corespunzator fundului formei, iar o mică parte de
aluat o păstrăm şi o punem pe margine.
Aluatul trebuie să urce pe pereţii
formei.
În formă punem toată compoziţia de
brânză, o nivelăm cum putem cât
mai dreaptă, punem vişinele peste
brânză, şi unele din ele în
compoziţie.
Se introduce la cuptorul încins la 175 de grade,
pentru 80-90 de minute după care am băgat-o
la loc în cuptorul oprit , cu uşa
deschisă, şi am ţinut-o acolo
până s-a racorit cuptorul.
Se taie şi se tapetează cu zahăr.
Poftă bună!
Reţeta Tarta cu branza dulce si visine a
fost propusă de Pocahontas pe forum culinar.ro
Citiți principiile noastre de moderare aici!