Ingrediente reţetă:
400 gr. piscoturi, 2 cutii mascarpone, 3 oua, 1 plic
zahăr vanilat, 140 zahăr, 600 gr.
cireşe, 200 ml. suc de portocale.
Mod de preparare (timp estimat: 1 h, complexitate: redusa)
Se freacă bine gălbenuşurile cu
zahărul după care se adaugă cele 2 cutii
de mascarpone şi albuşurile bătute
spumă.
Se tapetează o tavă cu folie de aluminiu
şi se aşează pişcoturile care se
însiropează cu suc de portocale.
Se pune un strat de cremă.
Se acoperă cu cireşe.
Alt strat de cremă, pişcoturi, cremă,
cireşe, cremă şi deasupra alt strat de
pişcoturi.
Se acoperă cu folie de aluminiu şi se
dă la rece câteva ore (2-3).
Se scoate din tavă.
Se bate frişca cu 2 linguri de zahăr şi
1 plic de zahăr vanilat.
Se îmbracă tortul în
frişcă.
Se decorează cu sos de ciocolată şi de
cireşe.
Poftă bună!
Reţeta Tarta cu cirese ( Tiramisú
fals cu cirese) a fost propusă de
Ilinca pe
Citiți principiile noastre de moderare aici!