Ingrediente reţetă:
Blatul de tartă: 60 g migdale măcinate
(decojite dacă se poate), 30 g făină, 4
ouă marime medie, 60 g zahăr, 1
linguriţă coajă de portocală (eu am
folosit cumpărată la plic), 1 zahăr cu
vanilie, 1 linguriţă praf de copt, 1
budincă de vanilie, 1 pliculeţ de Tortenguss
(caragen), fructe – eu am ales nectarine şi
câţiva căpşuni, pentru culoare.
Mod de preparare (timp estimat: 1 h, 30 min, complexitate:
redusă)
Se pun ouăle într-un castron,
împreună cu zahărul, coajă de
portocală, zahărul cu vanilie şi se
mixează, până se triplează
volumul.
Amestecăm migdalele cu făină şi
praful de copt, le încorporăm uşor la
spumă de ouă şi turnăm acest
amestec într-o tavă de tartă, unsă
cu unt şi tapetată cu făină.
Dăm în cuptorul încălzit în
prealabil la 170°C, timp de maxim 25 minute.
Între timp pregătim fructele, pe care le
stropim cu puţin suc de lămâie, pentru
a – şi păstra culoarea vioaie.
Când blatul e copt, îl răsturnăm
pe un grătar la răcit.
Acest timp îl folosim pentru a face budincă,
pe care o preparăm după indicatiile de pe
plic.
Aveţi grijă să nu faceţi ca mine,
şi să o turnaţi peste blat, când
acesta se află încă pe
grătar!
Am reuşit să-l transport pe platou,
băgând două cuţite foarte late
şi lungi sub blat. Ajuns întreg pe platou
!!
Decorat cu fructe.
Tortenguss-ul l-am peparat după plic. Am decorat
tartă.
Poftă bună!
Reţeta Tarta de migdale cu nectarine si
capsuni a fost propusă de MAYA
pe forum culinar.ro
Citiți principiile noastre de moderare aici!