Ingrediente reţetă:
Blatul: 8 ouă, 8 linguri făină, 8
linguri zahăr, 1 pliculeţ zahăr
vaniliat
Crema: 450 gr fructe de pădure, 150 gr zahăr,
15 gr gelatină, 500 gr frişcă, 100 gr
ciocolată, 150 ml suc de fructe de pădure
Mod de preparare (timp estimat: 45 min, complexitate:
medie)
Blatul:
Se bat albuşurile tare, apoi se adaugă
câte o lingură de zahăr şi se bat
până se topeşte zahărul. Se
adaugă pe rând gălbenuşurile, se
adaugă făina câte o lingură
şi se amestecă ca să iasă blatul
pufos. Blatul l-am copt la cuptor la 150 gr, cam 35 de
min.
Fructele se zdrobesc în blender
împreună cu zahărul. Separat se
topeşte gelatina, se adaugă la sucul
încălzit, se amestecă bine apoi se
toarnă peste fructele de pădure. Frişca
se bate, şi se adaugă fructele, mai bine zis
piureul de fructe. Se adaugă şi ciocolata
topită.
Blatul se taie în două şi se
însiropează puţin cu un sirop din 100
ml apă, 1 lingură zahăr, 1
linguriţă esenţă de vanilie, se
umple cu cremă şi se lasă la rece
câteva ore.
Se ornează cu ciocolată şi frişca
în care se pune puţin colorant alimentar
roşu.
Poftă bună!
Reţeta Tort cu fructe de padure a fost
propusă de amalia pe forum culinar.ro
Citiți principiile noastre de moderare aici!