Ingrediente:
un ou
4-5 linguri făina
4-5 linguri pesmet
o jumătate de cană brânză sărată
sare, piper,vegeta
mărar
pătrunjel
ulei pentru prăjit
Pentru sos:
2-3 căţei de usturoi
o roşie
un strop de ulei
sare
Mod de preparare:
Dovlecelul îl curăţăm de coajă şi îl tăiem în felii mai groase. Batem oul cu sare, vegeta, piper şi mărar tocat fin. Radem brânza şi o amestecăm cu pesmetul. Luăm fiecare felie de dovlecel şi o trecem mai întâi prin făină apoi prin ou, iar apoi prin amestecul de brânză cu pesmet. După ce terminăm cu această etapă încingem uleiul şi prăjim dovleceii până se rumenesc bine pe ambele părţi. Îi scoatem pe prosoape de hârtie să se scurgă. Pentru sos curăţăm usturoiul, îl pisăm,adăugăm de sare şi un strop de ulei şi frecăm cu o linguriţă. Când s-a albit amestecăm şi cu roşia dată pe răzătoare.
Mod de servire:
Servim dovleceii calzi împreună cu sosul de usturoi şi decoraţi cu pătrunjel verde. Această reţetă a fost publicată de Pica pe www.culinar.ro.
Alte reţete recomandate: Zacusca vinete,Ardei umpluti,Ciuperci umplute, Ciulama de ciuperci
Citiți principiile noastre de moderare aici!