Iniţiativa unui asemenea concept de alimentaţie a revenit în actualitate. Vremurile grele impun şi soluţii diferite. Cu bani mai puţini poţi avea la dispoziţie un prânz de calitate, fără bombele calorice numite hamburger. O supă sau o ciorbă cu preţul sub 6 lei, un caşcaval pane cu 5 lei sau o porţie de pui cu 5,8 lei. Aşadar cu 15 lei mânânci o mâncare caldă şi în aceşti bani poţi lua şi un desert. Ideea prinde, drept dovadă, de câteva zile în apropierea stadionului Dan Păltinişanu funcţionează o nouă asemenea unitate. Spaţiul nu se compară cu vechile Expresuri, mirosul de mâncare de la bucătărie nu te dă afară. Succesul a fost vizibil din prima zi. Localul este situat strategic, la scurtă distanţă sunt câteva şcoli, în zonă au apartamente închiriate o grămadă de studenţi. „Mâine aici venim să mâncăm”, spunea o mamă cu o fetiţă, venită să testeze noul punct alimentar, împreună cu o altă colegă, care şi-au condus copilul la grădiniţă.
Alternativa este meniul zilei
Cine nu e încântat de bolul cu supă sau farfuria pe tavă are la dispoziţie şi o alternativă numită meniul zilei. Majoritatea restaurantelor din zona centrală a oraşului oferă astfel de meniuri. Contra unei sume de 15 – 16 lei, un client se poate alege cu două sau trei feluri de de mâncare, caldă, gătită. În plus, nu stai la coadă după vecinul de tavă, căci servirea se face la masă. La orele prânzului restaurantele cu asemenea oferte sunt pline de avocaţi, funcţionari sau manageri mai mult sau mai puţin de top, care iau masa la clasa economy.
Citiți principiile noastre de moderare aici!