Arhitectul șef din Timiș a transmis tuturor primăriilor din județ o adresă conform căreia, cei ce doresc autorizații de construire, trebuie să adauge în proiectul depus spațiul amenajat pentru toate recipientele de colectare selectivă a deșeurilor, respectiv pubelele de sortare albastre (pentru hârtie și carton), maro (deșeuri biodegradabile), negre (deșeuri reziduale), galbene (plastic și metal) și clopotul verde pentru sticlă.
„E timpul să luăm tot mai în serios acest subiect și să transformăm niște spații care până astăzi ne provocau dezgust, în locuri care să fie aliniate la standardele țărilor unde ne face plăcere să călătorim. Vă reamintesc că începând cu această vară în județul Timiș a fost aprobat Regulamentul Serviciului de Salubrizare conform căruia, în toate cele 99 de localități din județ generatorii de deșeuri trebuie să sorteze astfel: în pubela neagră deșeuri reziduale, în pubela maro deșeuri biodegradabile, în pubela galbenă plastic și metal, în pubela albastră hârtie și carton și în pubela/clopotul verde sticlă”, anunță Cristian Moș, vicepreședintele CJ Timiș.
În județ se pregătește un plan județean pentru gestionarea deșeurilor, capitol la care Timișul stă dezastruos. Județul trebuie să-și crească capacitatea de reciclare și valoarea energetică a deșeurilor în următorii 14 ani, dar și să investească în retehnologizarea procesului de reciclare. Detalii, AICI.
editor Dan Oancia
Pe aceeași temă:
Citiți principiile noastre de moderare aici!