Pe 8 aprilie 2024, spitalul primise o autorizație valabilă timp de un an. Ar fi trebui să ceară reautorizarea Direcției de Sănătate Publică (DSP) Timiș cu cel puțin o lună înainte de expirarea autorizației, dar documentele au fost trimise de abia pe 7 aprilie 2025, deci cu doar o zi înainte de a expira autorizația existentă.
„Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara a depus în cursul zilei de 07.04.2025 solicitarea de emitere a unei noi autorizații sanitare de funcționare, înregistrată la DSPJ Timiș cu nr.9044/07.04.2025. Vechea autorizație emisă acestei unități sanitare în data de 08.04/2024 avea valabilitatea de un an și nu s-a solicitat prelungirea acesteia cu minimum 30 de zile înainte de ajungerea la termen, așa cum prevăd dispozițiile legale (art. 12 alin. 4 din OMS 1030/2009).
La această dată există doar documentația depusă de către Spitalul Municipal Timișoara, în vederea emiterii unei noi autorizații, dar faptic aceasta nu a fost încă eliberată. Conducerea instituției noastre a demarat o anchetă internă în vederea verificării și clarificării acestei situații, care vizează Departamentul de Supraveghere în Sănătate Publică, condus de către medicul-șef”, au declarat reprezentanții DSP Timiș.
Simonis: Spitalul va primi autorizație provizorie
La orele prânzului, întrebat despre subiect în cadrul unei conferințe de presă, Alfred Simonis, președintele Consiliului Județean Timiș, a anunțat că Spitalul Municipal a primit o autorizație provizorie. Social-democratul s-ar fi ocupat personal de aceste lucru, primarul Dominic Fritz fiind „ocupat”.
„Știți că domnul primar Dominic Fritz e un pic ocupat orele astea. Am rămas în contact de dimineață cu Ministrul Sănătății, cu DSP Timiș. Am discutat cu cei implicați, cu Casa de Sănătate. Pentru moment, s-a rezolvat această situație: va primi spitalul o autorizație de funcționare provizorie, astfel încât să nu se întâmple nimic, să nu fie afectat în niciun fel actul medical și pacienții, mai ales.
Urmează ca Primăria Timișoara să identifice soluțiile. Suntem la dispoziția lor. Dacă au nevoie de ajutor, suntem aici, putem sprijini, așa cum am făcut în această dimineață, (…) pentru a ne asigura că, indiferent de actul managerial, de performanțele acestuia, nu suferă timișenii, timișorenii care au nevoie de servicii medicale de calitate”, a declarat Simonis.
„Fără să vrea să caute vinovați”, dar comparând Municipalul cu Județeanul, Simonis a mai spus că problemele de la spitalul primăriei sunt de fond. Spitalul Județean a beneficiat de investiții majore și, în acest context, președintele CJT a vorbit despre o eventuală „strategie de dezvoltare armonioasă a sistemului medical din județul Timiș”, gândită împreună cu primăria și unitățile sanitare.
Până momentul redactării acestui articol, Flavia Zară, managerul Spitalului Municipal Timișoara, nu a putut fi contactată.
Trimite articolul
XManagera Flaviuta plânge și suspină pentru că mentora ei Leana Lascana nu va mai fi prezidentă și visul ei de ministresa a sănătății (a bolii mai de grabă) sau consilieră prezidențială s-a spulberat brusc și s-a zoitatat de problemele pacienților și personalului medical (cantități neglijabile pentru grandomania ei)!
Spitalul Municipal trebuie demolat complet și reconstruit într-un singur loc pe un teren suficient de amplu atât pentru TOATE secțiile spitalului, dar și pentru parcare. Orice altceva e ca și cum ai pune plasturi pe un mort.