Lume multă, duminică, la Poligonul Diana de la Pădurea Verde, unde a avut loc ediţia cu numărul cinci a Festivalului Vânătorilor. Vizitatorii au avut ce vedea, standurile fiind pline de trofee, care mai de care mai spectaculoase. Parcarea s-a umplut, însă, în momentul în care ceaunele s-au încins, iar vânătorii au concurat pentru titlul la gătit al festivalului. Sarcina juriului format din maeştri bucătari a fost una dificilă, fiecare bucătar având reţeta lui secretă pentru a da gust mâncării.
Muzica de pe scenă i-a prins în joc pe timişoreni, care s-au ridicat imediat de la mese şi au încins o horă.
Atracţia festivalului a fost şi prezenţa unui taxidermist cu peste 20 de ani de experienţă, Gheorghe Lazăr, care a demonstrat la faţa locului cum se face un trofeu naturalizat de mistreţ.
„Am venit să demonstrez cum se produce un trofeu naturalizat. Este o muncă migăloasă şi plăcută. O fac din 1992. Până acum am făcut sute, nu ştiu exact, nu le-am mai numărat. Dificile sunt toate trofeele, însă cel mai dificil a fost primul mistreţ. Dacă poţi să faci un trofeu de mistreţ, poţi să le faci pe toate”, ne-a spus Gheorghe Lazăr.
Articole pe aceeași temă:
Vanatorii din Timis se intrec la tir si… gatit, la Padurea Verde
Citiți principiile noastre de moderare aici!