Zi de zi, în perioada 18-23 noiembrie, se va găti în aer liber la târgul special deschis în Piața Traian. Papricaș, gulaș, bogracs și alte bunătăți tradiționale veți găsi dacă vizitați târgul din Traian. Bucatele alese vor fi „asezonate” cu folclor din Banat, muzică și dansuri.
Joi, 21 noiembrie, de la ora 16, va avea loc și o lansare de carte, a lui Uica Mihai, care a adunat toate rețetele de post pe care le știe într-un volum. Uica Mihai, unul dintre cei mai îndrăgiți bucătari bănățeni, promite și autografe pentru fani.
Vineri, 22 noiembrie, are loc „Ceaunul de Aur”, ceea ce înseamnă, de fapt, un concurs de gătit papricaș. Nu lipsesc nici premiile, ne promit reprezentanții societății de piețe.
Trimite articolul
XPOPRICAȘ DE…POST !
PÁPRICAȘ, papricașuri, s. n. 1. Un fel de tocană (cu multă boia de ardei roșu și adesea cu găluști de făină). 2. (Reg.) Boia de ardei. [Acc. și: papricáș] – Din magh. paprikás…..
Produse traditionale…pff! Asta e produs unguresc 100% (adaptat de romani)
Tara de paprikas ,furata de românas,care hraneste hot tiganas…
Da, dupa aia urmeaza “Saptamana rahatului panonic”
fac hepatita doar cand aud de mancare gatita si servita in zona Traian
O adevarata mizerie si un gust de un amar cras lasa fumul și civilizatia din Traian
dan comentarii inutile adevarati romani daca era in centru era in regula