Conform Inspectoratului Școlar Județean Timiș, în Timiș sunt propuse până la această dată, de agenții economici, în jur de 14 clase pe învățământ dual: Colegiul Henri Coandă – o clasă, Colegiul Ferdinand – patru clase, Liceul Auto – o clasă, Colegiul Tehnic de Vest -o clasă, Colegiul Braniște Lugoj – o clasă, Electrotimiș – o clasă, Colegiul Emanuil Ungureanu – două clase, Colegiul F.S. Nitti -o clasă, Colegiul Aurel Vlaicu Lugoj – o clasă. Pe lângă aceste clase de învățământ dual, în anul școlar viitor, în Timiș vor mai fi și 16 clase de învățământ profesional de stat.
Până la data de 21 noiembrie se vor centraliza solicitările operatorilor economici.
„Învățământul dual se realizează la solicitarea agenților economici, la fel ca și învățământul profesional de stat, dar, implică încheierea unui contract de parteneriat între unitatea de învățământ, unitatea administrativ teritorială și operatorul economic, contract care stabilește condițiile de colaborare, drepturile și obligațiile părților, precum și costurile asumate de parteneri și încheierea unui contract individual de pregătire practică, încheiat intre elev, respectiv părintele, tutorele sau susținătorul legal al elevului minor, operatorul economic și unitatea de învățământ, contract care stabilește drepturile și obligațiile părților”, transmite Inspectoratul Școlar Județean Timiș.
Operatorii economici au unele facilități fiscale (scutiri de impozit), fiind obligați, în același timp, prin acel contract, să asigure practica elevului și să-i acorde acestuia o sumă lunară, sub formă de bursă, egală cu cea oferită de stat (200 lei/lună).
Citiți principiile noastre de moderare aici!