Ionescu a afirmat că a avut o discuţie pe această temă cu primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, care i-a oferit câteva explicaţii pentru faptul că municipiul este plin de praf.
„Am discutat şi cu domnul primar Ciuhandu şi, din păcate, deşi Timişoara este oraşul cel mai verde, probabil, al României, este şi un oraş problemă în ceea ce priveşte depăşirile de praf în atmosferă. Depăşirile au fost mari, uneori de 80 la sută. Reglementările europene sunt foarte stricte. În fiecare oraş nu putem depăşi de mai mult de şapte ori pe an această limită de particule în atmosferă. Or, de la începutul anului şi până acum au fost nu mai puţin de 33 de depăşiri, în Timişoara”, a afirmat Ionescu.
Şeful Gărzii Naţionale de Mediu susţine că explicaţii pentru această poluare sunt multiple, însă situaţia nu poate continua, iar dacă municipalitatea nu va lua măsuri comisarii gărzii vor începe să aplice amenzi.
„Şi explicaţii sunt şi ţin de faptul că există trafic de tranzit, dar nu există o centură completă a municipiului, de faptul că există construcţii neterminate, de faptul că zonele de verdeaţă sunt mai înalte decât bordurile şi atunci zăpada antrenează pâmântul la rigolă. Dar noi trebuie să luăm măsuri ca să reparăm calitatea vieţii pentru cetăţenii Timişoarei. Remedierile trebuie făcute cu cap şi la timp. Vom aştepta ca autoritatea locală să îşi facă datoria, dacă nu, îi vom amenda pe cei responsabili”, a mai spus Ionescu.
Şeful Gărzii de Mediu a fost la Timişoara pentru a-l învesti în funcţie pe noul noul comisar-şef al Comisariatului Regional Timişoara – Garda de Mediu, Silviu Megan.
Citiți principiile noastre de moderare aici!