La Festivalul Vânătorilor din Timişoara, care va avea loc la Poligonul Diana de la Pădurea Verde, vor participa şi colegi de pasiune din Ungaria şi Serbia. De asemenea, vânătorii se vor întrece şi în prezentarea celor mai frumoase trofee, precum şi la tradiţionalul concurs de gatit la ceaune a produselor de vânătoare şi pescuit.
Jurizarea va fi asigurată de personalităţi şi mari maeştri ai artei culinare : marele maestru bucătar Ştefan Bercea, preşedinte al Asociaţiei Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism – România, Iosif Szabo maestru bucatar şi membru al Asociaţiei Bucătarilor din România precum şi câte un membru al delegaţiei din cele două ţări invitate.
Programul zilei de duminică debutează la ora 9 cu un concurs de chinologie. La ora 9.30 începe concursul ceaunelor, o competiţie care va antrena peste 40 de specialişti în arta culinară vânătorească, fiecare cu ceaunul şi reţeta lui. Între orele 11 şi 16, atmosfera va fi întreţinută de artişti de marcă ai folclorului românesc şi invitaţi ai reprezentanţilor minorităţilor naţionale. Premierea câstigătorilor la probele din concurs va fi realizată la scena principală între orele 13.00 – 15.00.
Intrarea la evenimentul de la Poligonul Diana costă 5 lei. Cei care vin cu maşina trebuie să ştie că parcarea pentru toată ziua în apropierea poligonului costă 5 lei.
Citiți principiile noastre de moderare aici!