“Conducerea societăţii a decis vânzarea acelui teren”, ne-a declarat directorul Elba, Gheorghe Cocian. “Am decis să ne focusăm pe proiectul nostru la noua fabrică”, a mai spus Cocian.
Ideea cedării acelui teren, situat excelent, foarte aproape de centrul Timişoarei, nu a fost unica luată în calcul de cunoscuta societate timişoreană. Dicuţiile aveau în vedere fie cedarea terenului, fie ridicarea pe acesta a unui cartier cu funcţii complexe, de locuit şi comercial. Chiar şi un mall!
Iată că, criza a schimbat optica firmei şi săptămâna trecută a fost publicat un anunţ prin intermediul căruia societatea Elba anunţa scoaterea la vânzare a mai multor locaţii, printre care şi cea a fabricii situate vizavi de Gara de Nord Timişoara. “Iniţial noi ne-am gândit să ridicăm acolo un complex cu de toate, cu locuinţe, cu servicii bancare, comerciale. Dar aceasta însemna angajarea a multi oameni, specialişti. Noi suntem buni pe ce facem noi, era o investiţie extrem de mare. Vremurile actuale sunt dificile, criza economică ne afectează pe toţi, cred că cineva de specialitate s-ar putea ocupa mult mai bine de proiect. Într-adevăr, ar ajuta mult banii care i-am putea obţine pe acest teren. Noi am contractat o finanţare pentru noua fabrică, aşa era normal, asigura fluxul normal al banilor”, am mai aflat de la Gheorghe Cocian.
“Este un teren de şapte hectare, situat excelent. Am văzut câtev proiecte foarte faine, desigur realizate de dezvoltatori de afară, criza economică face greu de găsit local banii necesari. Era un proiect foarte frumos, un complex rezidenţal, plus bancar, comercial. Era un centru rezidenţial destinat mai ales pentru familiile tinere, proiectul includea şi fosta fabrică de ţigarete. Aici era programat să se dezvolte un nou centru al oraşului Timişoara. Proiectul includea şi un hotel frumos, de 12 nivele, construit chiar pe malul Begăi”, a mai declarat Cocian.
Terenul de şapte hectare include şi o “stradă” care traversa curtea fabricii. Aceasta face legătura dintre strada Văcărescu, pe podul din Piaţa Iosefin, şi strada Gării. Discuţia legată de aceasta există de ani buni. Totuşi, acea stradă aparţine Elba. “Noi am plătit foarte mulţi bani pe acea stradă atunci când am achiziţionat terenul. Acea bucată a costat cât toată fabrica”, am mai aflat de la directorul Elba. Totuşi, spune el, în baza bunelor relaţii cu primăria Timişoara pot exista discuţii legate de deschiderea circulaţiei în acea zonă. Acolo se pot realiza parcări, extrem de utile în acea zonă, a mai spus unul dintre cei mai longevivi directori din industria timişoreană.
Citiți principiile noastre de moderare aici!