Printre piesele fredonate de cei prezenţi s-au numărat şi „Maria” şi „Come Back Girl” – care au atins poziţii de vârf în topul realizat de Radio Guerrilla. Membrii trupei The Mono Jacks, Doru Trascău (AB4), Florin Vasile (Robin & The Backstabbers), Alex Voicu (Blister Blue) şi Dorian Cazacu (Blister Blue, AB4), au avut parte de aplauze la scenă deschisă şi de un public entuziast, astfel încât atmosfera de la faţa locului a fost una cât se poate de propice pentru o manifestare de acest gen.
„Ceea ce cântăm noi era numit pe vremuri alternativ, iar acum e indie. Avea toboşarul nostru de la AB4 pe vremuri o vorbă foarte drăguţă, care spunea că noi cântăm rock tineresc cu avânt. A rămas şi tinereţea şi avântul. Cât de greu e să cânţi aşa ceva în România? Păi, la fel de greu ca şi să scrii o carte, să pictezi sau să faci o expoziţie de fotografie. Nu e o cultură de masă şi ai parte de multe piedici”, ne-a declarat solistul trupei, Doru Trascău.
În ceea ce priveşte noul val de trupe rock din ţara noastră, muzicianul apreciează foarte mult prestaţia celor de la Robin & The Backstabbers şi este mai puţin impresionat de Les Elephantes Bizarres.
„Elefanţii bizari nu ne-au dat pe spate niciodată, mai degrabă ne plac Amsterdams, The Mood şi foarte mult Robin & The Backstabbers. Trupa asta, care are prescurtarea RATB, e un proiect care o să facă multe lucruri bune”, crede Dorin Trascău.
Muzicianul care a ieşit în lumina reflectoarelor în anul 2000, alături de fostul proiect AB4, consideră că scoaterea unui album în zilele noastre e mai mult un exerciţiu de imagine şi recunoaşte că The Mono Jacks nu are un mesaj anume.
„De când am ieşit în lumina reflectoarelor s-au schimbat multe lucruri. Am descoperit recent o agendă din 1999 în care aveam notate sculele pe care mi-am propus să le cumpăr, care însumau fabuloasa suma de 350 de dolari. Azi poţi să-ţi cumperi ce vrei, e drept, nu cu banii ăştia. Ceea ce s-a schimbat în rău este faptul că pe vremuri muzica se promova la radio şi TV, iar acuma e totul on-line, facebook sau myspace. Consider că e rău, fiindcă nu reuşeşti să te adresezi unei mase mai mari. Practic nu reuşeşti să contracarezi cu nimic fenomenul de spălare de creiere. Cei care urmăresc de exemplu „Parfum de femeie” probabil că nu ascultă muzica noastră, dar ar putea să vadă că există şi o alternativă. Scoaterea unui disc e un exerciţiu de imagine, dar trebuie să existe un concept în compoziţia artistică. Nu avem un mesaj anume, textele vin în functie de inspiraţie”, a mai explicat Doru Trascău.
Zoltan Varga
Citiți principiile noastre de moderare aici!