Va fi un proiect inedit, diferit de ce s-a făcut până acum, spun oficialii echipei. Pregătirea nu va fi una exclusiv sportivă, va fi inclusiv una educaţională.
„Sperăm să producem valori, jucători de perspectivă. Suntem mulţumiţi că am adus alături de noi doi jucători de valoare, pe Dan Păltinişanu şi Tibi Czmor. De asemenea, Radenko Toroman este soluţia pentru antrenor coordonator. A fost cel care a susţinut şi tinerele de la Timba. Cristi Bota, antrenorul echipei secunde, şi a celor campioane de la U 23 şi U 20, va fi implicat”, a declarat Leo de Maio, managerul clubului BC Timişoara.
„Ideea mi-a plăcut de la început, încă din perioada când mai activam ca şi jucător. E necesar să avem o şcoală de juniori trebuie să se bazeze şi să se alimenteze din propria pepinieră. Facem ceva nou, cu idei noi, nu doar să-i învăţăm pe tineri baschet, ci să ne ocupăm şi de educaţia lor. Ei trebuie să înveţe şi să fie mândri că sunt timişoreni, că fac parte din baschetul timişorean, din grupul BC Timişoara. Vom colabora cu antrenori din Serbia, ne dorim să facem ceva diferit. Nu va fi uşor, suntem tineri, dar proiectul promite”, a declarat şi Dan Păltinişanu, fostul jucător al BCT, cel care va coordona activitatea academiei.
Radenko Toroman, antrenor sârb, are deja experienţă în lucrul cu tinerii. Dar, cel mai important, el va aduce la Timişoara experienţa iniţiativelor similare din ţara vecină, un cu o pepinieră excelentă în domeniul baschetului.
„Mulțumesc clubului că a văzut şi acceptat problema existentă în baschetul juvenil. Aici am văzut mulţi tineri talentaţi. Sunt convins vă vom avea succes”, a declarat şi Toroman, la rândul său.
Proiectul demarează efectiv, cu primele antrenamente, de săptămâna viitoare. Cei de la BCT se bazează pe un total de aproximativ 100 de tineri, majoritatea la grupa de vârstă 7 – 9 ani, la grupa mare vor fi cei mai puţini, se pare că există un vid serios de tineri dornici şi cu calități la grupa de vârstă 13 – 14 ani. Chiar dacă echipa nu mai poate fi înscrisă în campionat vor fi organizate mai multe meciuri pentru ei, atât pe plan local, dar, se speră, şi în Serbia sau Ungaria.În prezent sunt patru grupe, dar se doreşte să se ajungă la mai multe grupe, pentru fiecare categorie de vârstă.
În ceea ce priveşte finanţarea vor fi două componente ale bugetului. Prima, se referă la autofinanţare, din taxele pe care copiii le plătesc, este vorba de 100 de lei pe lună. Acestea acoperă 40 procente din bugetul de finanţare, restul va veni de la BCM. Banii vor acoperi plata sălilor, echipamente, deplasări, meciuri. Pe perioada activării în cadrul academiei, copiii vor avea un acord de exclusivitate cu BCT.
Sâmbătă, de la ora 11, la sala Constantin Jude, va avea loc o ultimă selecţie pentru copii.
Citiți principiile noastre de moderare aici!