APDT Timiș vrea să pună la dispoziția turiștilor obiective „de vizitat” din drumul șvabilor în Banat. Va realiza un ghid, un traseu, care în curând se va afla și pe www.discovertimis.com – site care are și aplicație de mobil. Practic, un traseu pe care puteți vizita diferite obiective din Banat.
Șandra – înființată în 1833 din familii de coloniști germani – este un reper important în drumul istoric parcurs de șvabi în această regiune, un punct de plecare într-un traseu turistic care are în vedere localități timișene precum Lenauheim, Nițchidorf, Biled, Variaș, Clopodia, Iecea Mare, Buziaș și Jimbolia, dar și localități din Arad (Lipova, Radna etc) și Caraș-Severin (Reșița, Steierdorf, Wolfsberg etc.).
Vineri, la Șandra, a avut loc Kirwei-ul, Parada portului popular și Balul șvabilor. Șvabii s-au întors în localitatea de baștină, iar tinerii, îmbrăcați în port popular, au dansat și au vizitat vechile case ale șvabilor, una dintre acestea urmând să fie introdusă în circuitul turistic, un loc pe care îl puteți vizita în drumul șvabilor. Primăria recondiționează această casă șvăbească pentru a o introduce în circuitul turistic.
„Șvabii fac parte dintr-un proiect mai mare prin care vrem să promovăm toate etniile care fac parte din Banat. Vrem să aducem aici turiști, vrem să facem un traseu al șvabilor prin Banat. Vom pune pe acest traseu puncte importante în istoria șvabilor – Muzeul Pictorului Ștefan Jager din Jimbolia, Biserica din Lenauheim, locul de naștere al poetului Nikolaus Lenau, Nițchidorf, locul de naștere al Hertei Muller, laureată a Premiului Nobel, Buziaș, Șandra. Vom deschide un circuit turistic, pe care îl vom promova turiștilor, ghizilor și agențiilor de turism. Traseul și obiectivele turistice din acest drum al șvabilor vor apărea în următoarea perioadă pe www.discovertimis.com”, a spus Delia Barbu, director executiv APDT Timiș.
Citiți principiile noastre de moderare aici!