Programul târgului, ce se desfășoară în perioada 30 octombrie – 11 noiembrie, cuprinde și o serie de competiții la care participă cei mai faimoși bucătari. Aceștia se vor întrece pentru Marele Premiu în Gastronomie pentru aluat de foi și ciocolată (2 noiembrie) și, pentru prima dată în acest an, cea mai bună tartă cu lămâie și bezea (7 noiembrie).
Tot la această ediție a festivalului participanții vor putea admira viitorul parc tematic – Orașul Internațional al Gastronomiei – ce se va deschide oficial în 2018, în fosta clădire a spitalului general din Dijon. Acest centru culinar va deveni al patrulea complex de acest fel din Franța – celelalte se află în Lyon, Tours și Rungis. Parcul va avea o serie de expoziții și restaurante, un pavilion de vinuri, un hotel și clădiri rezidențiale, dar și un cinematograf multiplex.
După ce te vei desfăta cu nenumăratele feluri de mâncare prezentate la acest târg, nu uitai să deguști și cel mai faimos aperitif din Dijon – Kir, denumit după popularul primar al orașului Felix Kir, care a murit în 1968. Această băutură conține creme de cassis și Aligoté, un soi vin alb. Cocktailul poate fi făcut chiar și cu șampanie.
De asemenea, nu se poate să pleci din Dijon fără un borcan cu faimosul muștar. Vizitează magazinul Maille Moutarde, locul unde s-a vândut pentru prima dată acest condiment. Dacă vrei să afli mai multe despre cum se face muștarul, atunci nu rata o excursie la La Moutarderie Fallot, pentru a observa întreg procesul, dar și pentru degusta din mai multe arome, inclusiv cel cu tarhon, busuioc, nuci, turtă dulce sau coacăze.
Articole pe aceeași temă: Excursie pe drumul vinului: descopera cea mai frumoasa zona viticola din Franta Printre lanuri de lavanda in Drome Provencale Top 10 cele mai frumoase gradini pariziene Cele mai interesante orașe pentru pasionații artei culinare
Citiți principiile noastre de moderare aici!