Ce avem de făcut? Cum știm când ne este foame, cu adevărat?
Procesul de înțelegere este simplu sau extrem de complicat, depinde de starea fiecăruia dintre noi și de capacitatea de a ne face sau nu responsabili și conștienți de noi! Putem îndemna împlinirea unui mare proces, prin câțiva pași, ușor de realizat sau extrem de complicați…
Pasul 1 – mai întâi, ar fi bine să devenim conștienți de corpul nostru. Avem nevoie a înțelege ce simte corpul, să-l ascultăm și să începem a intra în rezonanță cu senzațiile fizice.
Pasul 2 – conștientizarea emoțiilor este următorul pas. Unde este inima și ce-mi spune ea? Ce emoție trimite și cum o pot analiza, fără să fiu implicat, doar fiind atent și conștientizând ce se întâmplă cu corpul și inima mea.
Pasul 3 – să devenim conștienți de alegerile noastre. Nu forțăm niciodată rezolvarea unei probleme, sub presiune! Să alegem un moment de relaxare, într-o pauză a minții – poate când facem un duș cald, ne plimbăm prin natură sau înotăm – și chiar aici, în starea lipsită de presiune, atunci pot apărea soluțiile problemelor ce ne frământă. Soluțiile salvatoare vin ca și miracolele, doar să putem noi a le primi.
Mintea ne aparține, cu ea ne scriem poveștile de viață! Asta înseamnă că avem cea mai mare parte a controlului. Putem alimenta creierul cu mesaje bune sau mai puțin bune, alegerea ne aparține întotdeauna. Atât psihologia cât și spiritualitatea ne creditează cu liberul arbitru și puterea de alegere.
Pornind de la corp, „schimbă-ți corpul!”, iar ca să-ți schimbi corpul, mai întâi trebuie să-ți schimbi povestea de viață. Ce faci, care-i scopul și mai apoi, care este sensul din povestea ta? Avem nevoie de conștiință, de atenție și prezență în viețile noastre pentru a putea face toate aceste înțelegeri.
Mai apoi, ca-n orice poveste, avem un gând de „final fericit” și îl pornim cu simpla întrebare: „oare, cum să fim fericiți?” Găsind o cale mai bună de a fi fericit decât a mânca în exces, ajutăm corpul a reveni în mod natural la starea de echilibru, la starea lui firească. Iar corpul, odată schimbat, aduce schimbare și putere de disciplină în toate celelalte segmente de dezvoltare. Mintea poate fi mai ușor observată și direcționată, odată cu atenția fixată asupra corpului și nevoilor sale reale.
Mâncăm atunci când avem nevoie de nutrienți pentru organism, nu mâncăm de plictiseală, lipsă de sens, stres sau „fără nici un motiv”!
Citiți principiile noastre de moderare aici!