Punctez scurt și direct câteva atenții față de modul în care ne hrănim, la ce să fim atenți, ca să putem să înțelegem mai bine importanța stării de sănătate și al randamentului psihic.
1. Sațietatea nu depinde de cantitate, ci de calitatea hranei, a mediului și a minții noastre.
2. Niciodată să nu ne ridicăm cu starea de “prea plin” de la masă.
3. Caloriile goale, cum ar fi pâinea albă și zahărul, încetinesc metabolismul și favorizează depunerea grăsimilor.
4. Nu este nevoie să vă măsurați mereu caloriile sau cantitățile, acestea vă îndreaptă către un comportament compulsiv.
5. Nu mâncați niciodată când nu vă este foame, este foarte bine să vă amintiți asta. Nu mâncăm pe fugă, în picioare sau atunci când nu ne este foame!
6. Când vă este foarte poftă să ronțăiți ceva, dar nu vă este și foame, luați în gură o linguriță din sos aromat cu ierburi, sau simple ierburi uscate și încercați să identificați cele cinci gusturi, care – după unii – se pare că le căutăm mereu: dulce, acru, amar, sărat, acid.
7. Mâncați hrana imediat ce ați procesat-o, gătiți mereu doar pentru o singură masă.
8. Gătiți de preferat la abur sau înăbușit la cuptor. Mâncarea procesată să nu fie mai mult de 50% niciodată, ca și procent din totalul hranei zilnice!
9. Limitați-vă la un singur tip de proteină de origine animală pe zi (ou, carne sau produse lactate).
10. Nu mâncați desert decât foarte rar, amintiți-vă că “dulcele” servit după masă, blochează digestia.
Alimentele nu sunt dușmanii noștri, din contra, sunt “medicul personal cel mai bun”, pe care-l avem zi de zi.
Mâncați când vă este foame.
Savurați din plin fiecare înghițitură.
Opriți-vă atunci când nu vă mai este foame.
Sănătate și mereu alegeri conștiente în dieta zilnică!
Puteţi citi mai multe articole pe această temă, aici.
Citiți principiile noastre de moderare aici!