Potrivit cercetătorilor, descoperirea lor ar putea ajuta la rezolvarea “crizei de obezitate” din Marea Britanie, prin producerea unei noi generaţii de alimente sănătoase.
Ciocolata cu un conţinut scăzut de grăsimi, inventată de britanicii de la Universitatea din Birmingham, conţine aproape două treimi apă şi are un gust identic cu cea obişnuită. Cercetătorii britanici încearcă în prezent să aplice aceeaşi formulă de înlocuire a grăsimilor cu apă în cazul maionezei şi a terciului de ovăz, mâncare tradiţională britanică.
Cifrele oficiale arată că obezitatea în rândul copiilor britanici a crescut de la 10% în 1995 la 17% în 2008, în timp ce aproximativ un adult din patru este obez.
Cercetătorii de la Universitatea din Birmingham au descoperit că pot înlocui particulele de grăsime dintr-o ciocolată normală cu substanţe fără calorii precum apă, aer sau gel. Echipa de cercetători, care a creat ciocolata sănătoasă conectând particulele de apă cu cristale de unt de cacao, negociază în prezent cu reprezentanţi ai industriei alimentare pentru a-şi dezvolta descoperirea.
O tehnică similară poate fi folosită pentru a reduce conţintul de sare al unui aliment cu până la 80%.
Sursa: Newsin
Citiți principiile noastre de moderare aici!