„Vorbim despre odesfiinţare a posturilor de poliţie rurale, despre reînfiinţarea unor structuri, cum ar fi sectoristul”, a explicat chestorul Liviu Popa, citat de agenda.ro.
„Nu putem să ne permitem luxul să ţinem trei poliţişti şi la o comună de o mie de locuitori, şi la una de trei mii şi la una de cinci mii de locuitori. Nu ne putem permite luxul să ne distribuim resursele pe care le avem în mod haotic şi fără niciun fel de analiză pe ceea ce înseamna riscurile şi vulnerabilităţile pe care le avem. Sunt numeroase argumente. E un proiect la care eu lucrez din 2007, de când eram inspector şef”, a spus şeful IGPR.
„În mediul rural, nu va fi o reducere de personal. Nu vor pierde la salariu, pentru că vor fi sectorişti. Noi, la ora actuală, ne permitem luxul să avem 2.834 de posturi de poliţie. Şi postul de poliţie trebuie încălzit, trebuie apă, trebuie curent, trebuie toate cele.Iar aceste fonduri le vom reloca spre ceea ce înseamnă benzină şi piese la maşini, ca să avem o poliţie 24 din 24 de ore în stradă”, a afirmat Popa, potrivit agenda.ro.
Imobilele în care functionează secţiile de poliţie comunale şi care aparţin IGPR vor deveni, după caz, locuinţe de serviciu ori case de odihnă.
În judeţul Timiş, la ora actuală funcţionează 88 de posturi de poliţie rurală. Şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş nu a fost încă anunţat de luarea unei asemenea măsuri, însă consideră că ar fi una benefică pentru toată lumea.
„Se va face o economie importantă în ceea ce priveşte în primul rând plata utilităţilor – apă, telefon, curent şi vom rezolva în felul acesta şi problema locuinţelor de serviciu pentru agenţii care lucrează în mediul rural. Va fi întărită activitatea de patrulare în mediul rural şi va fi scurtat astfel timpul de reacţie la apelurile primite pe numărul de urgenţe 112”, ne-a spus comisarul-şef Gheorghe Popescu.
C. C.
Citiți principiile noastre de moderare aici!