Dacă spectatorii au venit „înarmaţi” cu umbrele, pălării de soare, evantaie sau au improvizat coifuri din pungi de pop-corn şi şi-au stins zăduful în butoaiele cu bere, pentru mulţi dintre cei peste 1200 de artişti prezenţi la ediţia 2011 a Festivalului Inimilor, vipia care a lovit Timişoara e un chin. Opincile cu obiele de lână groasă, fustele bulgăroaicelor, atât de strâmte că le treceau în braţe bărbaţii peste treapta spre scenă, jupoanele franţuzoaicelor, vestele groase, cuşmele şi toate accesoriile pline de culoare ale costumelor populare s-au transformat în tot atâtea probe de rezistenţă şi… eroism artistic.
Sute de baxuri cu apă au fost puse la dispoziţia artiştilor. „Nu am avut, până acum, probleme, din fericire nu a trebuit să apelăm la Ambulanţă sau la echipajele medicale, am încercat să asigurăm condiţii cât mai bune participanţilor, iar artiştii din ansamblurile folclorice sunt obişnuiţi cu turneele şi cu spectacolele în aer liber, în cele mai diverse condiţii climaterice”, ne-a declarat Pavel Dehelean, directorul Festivalului Inimilor.
Mexicanii din Orizaba şi dansatoarele din Dijon, Franţa, cu bonetele lor albe, savant apretate, i-au delectat pe spectatori, care i-au aplaudat cu aceeaşi încântare şi pe frumoşii artişti din ansamblul Universităţii din Tbilisi/Georgia, pe dansatorii de la Belinţ, Armeniş, Lugoj, din Timişoara, din Serbia şi pe toţi cei care, înfruntând arşiţa, au urcat pe scena Teatrului de Vară.
Festivalul Inimilor este organizat de Primăria, Consiliul Local şi Casa de Cultură a Municipiului Timişoara. Spectacolele au loc în Parcul Rozelor, de la ora 19, până duminică, inclusiv, iar accesul publicului este liber. Anual, evenimentul atrage peste 30.000 de spectatori, potrivit organizatorilor.
Dansatori din zece tari la Festivalul Inimilor de la Timisoara
Parada Inimilor a facut sa tresalte sufletul Timisoarei
Citiți principiile noastre de moderare aici!