Seara de duminică a fost rezervată muzicii jazz la Street Delivery. Primii care au încălzit atmosfera au fost cei de la JazzyBit, o trupă tânără şi promiţătoare, pe care melomanii vor mai avea ocazia să o asculte atât în cadrul Jazz TM, cât şi la Festivalul de Jazz de la Gărâna în această vară.
După, pe scena de pe strada Mărăşeşti au urcat Maria Răducanu, cu vocea ei caldă inconfundabilă, şi contrabasistul Pedro Negrescu. Iar cei doi artişti n-au reuşit să plece decât după două bisuri. Piese ca „Du-mă acasă, măi tramvai”, „Cântec de cunună” sau „Los Piconeros” s-au bucurat de aplauze îndelungi. Maria Răducanu este cunoscută pentru interpretările pieselor Mariei Tănase şi ale altor melodii din folclorul românesc, dar este şi o apreciată cântăreaţă de fado.
În celelalte zile ale Street Delivery capete de afiş au fost Moonlight Breakfast şi Blazzaj. Pe lângă concerte, au fost ateliere, concursuri, teatru, dans şi after-party-uri, toate adunând un număr mare de timişoreni. Strada Mărăşeşti a fost mai animată ca niciodată.
„Strada Mărășești a fost plină, în special la concerte. A fost foarte frumos, oboseală multă, nopți nedormite, dar totul a meritat, oamenii au fost bucuroși, s-au simţit bine, nu mai plecau de pe stradă… Anul trecut am crezut că rămân datorită gazonului ce l-am pus pe Mercy, dar cred că are ceva Street Delivery. În fiecare an încercam să acoperim mai multe stiluri muzicale la concerte, asta a fost dorința mea dintotdeauna, să pregătesc 3 zile pe trei stiluri diferite”, spune Diana Petruţ, coordonatoarea Street Delivery Timişoara.
Street Delivery Timişoara este un eveniment organizat de Fundaţia Cărtureşti.
Dacă până acum festivalul a avut loc pe strada Florimund Mercy, anul acesta străduţa din Cetate a intrat în şantier şi aşa s-a ajuns pe Mărăşeşti.
Organizatorii se gândesc deja la ediţia cu numărul nouă, luând în calcul şi alte străzi dacă nu se va decide să se revină pe strada Mercy odată finalizate lucrările de reabilitare, chiar şi Bulevardul C.D. Loga.
„Eu aș vrea și nu aș vrea să ne întoarcem pe Mercy anul viitor, aș vrea să încerc alte străzi. N-aş mai vrea tot aici pe Mărăşeşti, poate pentru că este trafic, este foarte aglomerat şi mie se pare că trecătorii nu respectă întâmplările astea culturale uneori. De exemplu la performance-ul Antonimul Venețian am avut această problemă: oamenii intrau în față celor care jucau. Aș vrea să folosim pentru anul viitor o stradă care nu este pietonală, de exemplu Bulevardul C.D. Loga mi-ar plăcea”, mai spune Diana Petruţ.
Citiți principiile noastre de moderare aici!